Normaal gesproken wil ik natuurlijk mijn methode promoten, want ik weet welke goede resultaten ermee behaald worden. Maar ik ben ook eerlijk. Het is niet voor iedereen geschikt.

Er zijn echt wel redenen om geen houdingstherapie te doen en ik kan er heel makkelijk 3 verzinnen voor je.

REDEN NUMMER 1:

JE VINDT HET TE DUUR.

Oké, dat kan. Maar wat is te duur? Ten opzichte van wat en waar vergelijk je het mee? Is het net zo duur als een weekendje weg? Een weekje vakantie? En kijk je dan alleen naar wat het kost of ook naar wat het je oplevert?

Stel je voor dat je al 10 jaar pijn hebt. Misschien hoef jij je het niet voor te stellen, misschien is het voor jou wel echt zo. Wat heeft je pijn je dan al gekost? Misschien kon je niet volledig werken waardoor je minder inkomen hebt. Of heeft het je andere dingen gekost zoals niet met je vrienden avondjes uit kunnen, niet op vakantie kunnen, niet kunnen sporten. Als je dan kijkt naar je toekomst en dat daar niet veel gaat veranderen, wat gaat je pijn je dan nog kosten? Als je dat eens allemaal bij elkaar optelt, kan ik me niet voorstellen dat mijn traject nog duur is…

REDEN NUMMER 2:

JE HEBT EEN HEKEL AAN LICHAMELIJKE OEFENINGEN DOEN.

Ja, dan wordt het wel lastig. Want lichaamsbeweging hoort er wel bij. ‘Rust roest’ is het spreekwoord en dat is er niet voor niets. Het lichaam is gemaakt om te bewegen. De reden dat je pijn hebt komt waarschijnlijk doordat je lichaam uit balans is geraakt en dat je spieren ongelijk belast worden. Dat wordt alleen maar erger als je er niets aan doet. Als ik zie welke spieren te zwak zijn en jij hebt geen zin om die spieren gericht te gaan trainen, dan heb je inderdaad een goede reden te pakken om GEEN houdingstherapie te gaan doen.

 

REDEN NUMMER 3:

JE GAAT HET EERST NOG WEL ZELF PROBEREN.

Ik ben erg voor eigen verantwoordelijkheid en eigen initiatief. Super. Maar weet je wel wat je moet doen dan? Hoe ga je dat aanpakken? Als je een goed plan hebt dat heel anders is dan wat je tot nu toe gedaan hebt, zou het kunnen werken. Als je al 10 jaar pijn hebt en dezelfde dingen blijft doen, zie ik niet in waarom je nu een ander resultaat zou krijgen.

Overweeg jij al een tijdje om contact met me op te nemen omdat je gewoon niet verder komt met je klachten? Het eerste gesprek is vrijblijvend, hoor. Ik kijk waar de problemen bij jou kunnen zitten en ik vertel je wat ik voor je zou kunnen doen. Daarna is het aan jou of je met mij gaat werken of niet.

Je hoeft er ook de deur niet voor uit, het gaat makkelijk online via Zoom.

Groetjes,

Patrick.