1 De methode is no touch en online: afstand gegarandeerd

Houdingstherapie is een “no touch” therapie waarbij je niet gemanipuleerd of aangeraakt wordt. Je leert hoe je zelf je klachten kunt verminderen. Op de praktijklocaties betekent dit dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Houdingstherapie is geen contactberoep. Houdingstherapie is hierdoor ook zeer geschikt om online te doen (via Zoom, Skype, FaceTime of zelfs Whatsapp of messenger video). De meest gestelde vraag hierover is “kun je op afstand dan wel zien hoe ik beweeg?” en het antwoord is jazeker, hier zijn we uitvoerig in getraind. Geloof me, ik kan de meest subtiele beweging zien via de webcam, het is alsof ik bij je in de kamer sta. Online therapie heeft geen enkel nadeel ten opzichte van een fysiek bezoek aan de praktijk. Het heeft zelfs 2 voordelen: ik kan zien hoe jij de oefeningen in jouw thuissituatie uitvoert en je kunt de sessie opnemen om later (de details) nog eens terug te kijken. Test het maar eens uit door een gratis en vrijblijvende quick scan te boeken via de webcam.

2 Lockdown en quarantaine op de vierkante meter

Oefeningen uit de houdingstherapie kun je meestal doen op een stuk vloer van 2 bij 2 meter. Ik sprak gisteren een klant wiens kinderen in lockdown zitten op hun kamer en zelfs op een kleine kamer hebben ze een aantal oefeningen uitgekozen om elke dag te doen. Ook als de maatregelen straks misschien strenger worden en niet-essentiële reizen niet meer zijn toegestaan, kan begeleiding van houdingstherapie gewoon veilig, makkelijk en online gebeuren. Maar ook na Corona is het efficiënt, tijd- en brandstofbesparend om een online traject te starten. Op de praktijklocaties is beperkt plaats omdat ik deze maar een aantal dagdelen huur. Online zijn er altijd veel meer mogelijkheden, ook in de avonden en weekenden.

3 Geen apparatuur nodig

In tegenstelling tot de sportschool heb je voor houdingstherapie geen (ingewikkelde) apparaten nodig. De meeste oefeningen kunnen op lichaamsgewicht gedaan worden en voor een aantal oefeningen heb je een simpel attribuut nodig zoals een stoel of een kussentje. En mocht je niets in huis hebben is er altijd wel een alternatief, want de houdingstherapie heeft tussen de 500 en 600 oefeningen.

4 Effectief en efficiënt

Houdingstherapie selecteert oefeningen die jou helpen van je klachten af te komen. Daarom is elk programma uniek en op jouw lijf geschreven. Ik heb in 7 jaar tijd nog nooit 2 mensen hetzelfde programma gegeven. Door oefeningen te doen die speciaal voor jou geselecteerd zijn weet je zeker dat je zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaat. Wat betreft effectiviteit: wereldwijd heeft deze methode een 94% succespercentage. De reden is dat houdingstherapie een mechanisme in het lichaam gebruikt dat veel therapieën overslaan. Welke dat is, hoor je in het webinar.

5 Het beste tegengif tegen binnen zitten en minder bewegen

Door de (gedeeltelijke) lockdown beweeg je misschien minder. Je was misschien gewend om een lunchwandeling te maken en doet dat nu niet meer. Of je gaat minder naar de sportschool. Houdingstherapie is de meest efficiënte manier om beweging van goede kwaliteit te introduceren in je (werk)dag. Zo kun je een hele dag zitten al compenseren met 5 tot 10 minuten oefeningen doen. Vaak werkt een iets langer programma (15 a 20 minuten) net iets sneller en beter om je pijnklachten aan te pakken, maar gegarandeerd zul je al vooruitgang zien met 5 of 10 minuten per dag.

6 Niet goed geld terug

Hoeveel therapeuten en “behandelaars” durven een niet-goed-geld-terug garantie te geven? Als je een traject van houdingstherapie start van 8 sessies of meer (de meest gekozen en aanbevolen optie), dan zit daar een niet-goed-geld-terug garantie bij. Wil je meer weten, vraag mij dan even (bijvoorbeeld via het whatsapp-chatvenster of een van de andere contactmogelijkheden).

7 Op jouw lijf en mogelijkheden geschreven

Zoals eerder gezegd heeft houdingstherapie tussen de 500 en 600 oefeningen. Daarom zit er altijd wel iets voor jou bij. Ik heb klanten die zeer beperkt zijn in hun mogelijkheden (in een rolstoel zitten, MS, fibromyalgie, pfeiffer of andere aandoeningen hebben die hun mogelijkheden beperken) maar ik heb ook topsporters in mijn klantenkring. En enthousiaste, getalenteerde amateursporters die van een uitdaging houden. Waar je ook zit op dit spectrum, er zijn altijd voldoende mogelijkheden om je doelen te halen op een manier die bij jou past.

8 Je oefeningen blijven altijd van jou

Je oefeningen krijg je in een app voor je smart device (telefoon/tablet) en ook via mail en je internetbrowser zijn je oefeningen altijd beschikbaar. Ook als je geen klant meer bent. Want op een gegeven moment ben je volledig zelfstandig geworden.

9 Corona-korting

Omdat deze tijden voor iedereen lastig zijn, geef ik een tijdelijke korting die geldig is tot en met 30 november 2020:

  • 25 euro korting op een traject van 4 sessies (plm 2 maanden)
  • 50 euro korting op een traject van 8 sessies (plm 5 maanden)
  • 100 euro korting op een traject van 16 sessies (plm 1,5 jaar)

neem even contact op (door de mail te beantwoorden, via het whatsapp-venster of een van de andere contactmogelijkheden) als je hiervan gebruik wilt maken! Doe dit wel voor 16 november want daarna verdwijnt deze korting.

Meer weten of een gratis e-book met 13 tips voor thuiswerken zonder rugpijn?

Diverse aspecten die ik boven benoem worden in het webinar verder uitgewerkt. Schrijf je in voor dit gratis webinar en stel gelijk je vragen! Als je tot het einde blijft krijg je bovendien een gratis exemplaar van mijn e-book met 13 tips voor (thuis)werken zonder rugpijn!

Contactmogelijkheden

Neem contact op als je meer wilt weten. Je kunt ook zelf een gratis en vrijblijvende telefonische intake of quick scan inboeken via deze link.