English Belgische klanten

Aanbeveling categorieën: Positief

Goede ervaring

Door de adviezen en oefeningen van Patrick heb ik een veel beter inzicht gekregen in mijn houding en de relatie tussen alle delen van mijn lichaam.
Mijn houding is aan het verbeteren en dat gaat nog steeds vooruit. Jarenlang had ik last van mijn been en nu is dat over. Ik heb geen steunzolen meer nodig!
Ik heb ook geleerd hoe het aanvoelt als je rug ontspannen is. Een weldaad.
Al met al ben ik zeer tevreden over de resultaten en ik kan er ook goed mee vooruit in de toekomst.
Ik ben zeker van plan om regelmatig een controlebezoek te plannen.
De oefeningen maken nu deel uit van mijn dagelijkse leven.
Bedankt Patrick!

Lees verder

Stap voor stap vooruit

Bij de start was ik verrast door de uitnodiging van Patrick om samen het probleem of knelpunt te zien. Er wordt ook samen beslist over wat mogelijk is binnen de beschikbare tijd: Patrick houdt daarmee rekening om tot een ‘menu’ te komen die haalbaar is. Patrick is zeker niet de therapeut die zegt hoe het moet: hij nodigt eerder uit om samen na te gaan welke oefeningen een positief effect hebben en hij nodigt uit om te voelen wat ze doen ze met je lichaam. Patrick is toegankelijk: je kan hem steeds bereiken voor advies.
Regelmaat bij het doen van oefeningen te doen is belangrijk. Geduld hebben, is ook wel nodig: fouten in de houding krijg je er niet zomaar in 1,2 3 uit. Maar het resultaat is dat ik nu een palet aan oefeningen ken waardoor ik meer variatie heb bij het doen van oefeningen: heel mijn lichaam wordt zo aan het werk gezet met positieve effecten op plaatsen waar ik eerder niet aan had gedacht.

Lees verder

Een klein wonder.

Op mijn 19e werd het duidelijk : mijn rechter onderbeen staat naar rechts uitgedraaid. Eerst dacht ik dat het allleen een uitgedraaide voet was overigens. Da’s vervelend als je hardloper en triatlonner bent maar door jeugdige souplesse trainde ik er dwars doorheen Totdat ik op mijn 25e ineens volledig geparkeerd stond met een hernia. Na een jaar plat liggen uiteindelijk bij een chiropractor beland en we konder weer verder. Tot er op m’n 35e weer een hernia opstond. Ook nu kon chiropractie me redelijk helpen maar alles bij elkaar opgeteld zit de onderrug vanaf 1993 “vast”. Zooltjes, rekoefeningen, weetikveelwat oefeningen enz enz enz . Het heeft allemaal tot niks geleid. Door het uitgedraaide rechteronderbeen draaide mijn bovenlijf ook steeds meer naar rechts en de laatste 5 jaar waren dan ook ronduit belabberd. Slecht slapen, slechte stoelgang, misselijk enz. Eigenlijk was ik ten einde raad aangezien ik er in mijn fulltime zoektocht maar niet in slaagde iets te vinden om weer te herstellen. Totdat ik bij toeval op de Egoscue methode stuitte en een aantal oefeningen deed. Gewoon vanaf internet. Wat schetste mijn verbazing : dat onderbeen stond direct recht en dat bleef ie ook! Dat zette alles in een stroomversnelling en al snel stuitte ik op Patrick. Vanaf april 2021 ben ik aan de slag en er is al heel veel “rechtgetrokken”. Natuurlijk ben ik dagelijks volop bezig en dat blijf ik ook doen. De complete integratie van Egoscue in mijn dagelijks leven is, qua gezondheid, de beste stap die ik gemaakt heb. Natuurlijk besef ik dat iets wat levenslang scheef staat niet zomaar rechttrekt maar ik durf te beweren dat ik al op 80% zit. Patrick zelf is een slimme vent die zonder poespas gedegen en nauwkeurig zijn tijd aan je besteedt. Een genot om met hem te werken. Naarmate ik steeds beter word wil ik gaan overschakelen op een Egoscue schema in combinatie met versterkende oefeningen. Dat blijf ik samen met hem doen natuurlijk. Het lijkt wel een all-American story maar ik vind het toch echt een wonder. Door telkens de 8 hoofdscharnieren te motiveren kom je rechter en rechter te staan met alle positieve gevolgen vandien!

Lees verder

Sneller herstel en pijnvrijer lopen

Sinds aantal jaren last van onderrug. Na diverse soorten behandelaars te hebben bezocht kwam ik in aanraking met Egoscue.
Oefeningen in de ochtend en middag gaven al snel verbetering in mijn houding.
Na nu een half jaar doe ik de oefeningen nog steeds in de ochtend.
Ook verbeterde de houding nog steeds, lopen gaat beter, minder tot geen last van heup en knie. Afwikkeling van de voeten gaat ook beter.
Nog wel last van de onderrug, maar dat heeft mogelijk nog een andere oorzaak. Ik kan wel weer beter en langer in de tuin werken en het pijnlijke gevoel is sneller weg,.
Ik ga stug door met de oefeningen en denk dat het nog wel beter wordt.
Patrick helpt goed en vraagt goed door wat je klachten zijn.

Lees verder

SI klachten

Een jaar geleden kreeg ik een bericht van mijn zuster over houding therapie. Ik stond op de wachtlijst voor een kunstknie. Gevoelsmatig is dat een verkeerde keuze om een kunststof knie te laten plaatsen. Ik had YouTube filmpjes gezien en dacht dat ik in een slagerij keek. Daarnaast heb ik zwaar Corona gehad met restschade. Polyneuropathie. Dus een afspraak gemaakt. Nu na vele uren trainen zie je verschillen in standen v in het skelet en heb ik nog maar weinig last van mijn neuropathie. Ik had altijd SI klachten en werd regelmatig gekraakt door de fysiotherapeut. Ik ben overtuigd dat deze therapie werkt voor iedereen. Welke klacht dan ook in het gestel. Er zijn ontzettend veel oefeningen ontdekt welke door training het lichaam sterker, soepeler en in balans brengen.
Ik wens iedereen het succes dat ik heb. Je moet er alleen wel wat voor doen😉👍🏼

Lees verder
Deze pagina delen