English Belgische klanten

Aanbeveling categorieën: Therapeut

Stap voor stap vooruit

Bij de start was ik verrast door de uitnodiging van Patrick om samen het probleem of knelpunt te zien. Er wordt ook samen beslist over wat mogelijk is binnen de beschikbare tijd: Patrick houdt daarmee rekening om tot een ‘menu’ te komen die haalbaar is. Patrick is zeker niet de therapeut die zegt hoe het moet: hij nodigt eerder uit om samen na te gaan welke oefeningen een positief effect hebben en hij nodigt uit om te voelen wat ze doen ze met je lichaam. Patrick is toegankelijk: je kan hem steeds bereiken voor advies.
Regelmaat bij het doen van oefeningen te doen is belangrijk. Geduld hebben, is ook wel nodig: fouten in de houding krijg je er niet zomaar in 1,2 3 uit. Maar het resultaat is dat ik nu een palet aan oefeningen ken waardoor ik meer variatie heb bij het doen van oefeningen: heel mijn lichaam wordt zo aan het werk gezet met positieve effecten op plaatsen waar ik eerder niet aan had gedacht.

Lees verder

Een klein wonder.

Op mijn 19e werd het duidelijk : mijn rechter onderbeen staat naar rechts uitgedraaid. Eerst dacht ik dat het allleen een uitgedraaide voet was overigens. Da’s vervelend als je hardloper en triatlonner bent maar door jeugdige souplesse trainde ik er dwars doorheen Totdat ik op mijn 25e ineens volledig geparkeerd stond met een hernia. Na een jaar plat liggen uiteindelijk bij een chiropractor beland en we konder weer verder. Tot er op m’n 35e weer een hernia opstond. Ook nu kon chiropractie me redelijk helpen maar alles bij elkaar opgeteld zit de onderrug vanaf 1993 “vast”. Zooltjes, rekoefeningen, weetikveelwat oefeningen enz enz enz . Het heeft allemaal tot niks geleid. Door het uitgedraaide rechteronderbeen draaide mijn bovenlijf ook steeds meer naar rechts en de laatste 5 jaar waren dan ook ronduit belabberd. Slecht slapen, slechte stoelgang, misselijk enz. Eigenlijk was ik ten einde raad aangezien ik er in mijn fulltime zoektocht maar niet in slaagde iets te vinden om weer te herstellen. Totdat ik bij toeval op de Egoscue methode stuitte en een aantal oefeningen deed. Gewoon vanaf internet. Wat schetste mijn verbazing : dat onderbeen stond direct recht en dat bleef ie ook! Dat zette alles in een stroomversnelling en al snel stuitte ik op Patrick. Vanaf april 2021 ben ik aan de slag en er is al heel veel “rechtgetrokken”. Natuurlijk ben ik dagelijks volop bezig en dat blijf ik ook doen. De complete integratie van Egoscue in mijn dagelijks leven is, qua gezondheid, de beste stap die ik gemaakt heb. Natuurlijk besef ik dat iets wat levenslang scheef staat niet zomaar rechttrekt maar ik durf te beweren dat ik al op 80% zit. Patrick zelf is een slimme vent die zonder poespas gedegen en nauwkeurig zijn tijd aan je besteedt. Een genot om met hem te werken. Naarmate ik steeds beter word wil ik gaan overschakelen op een Egoscue schema in combinatie met versterkende oefeningen. Dat blijf ik samen met hem doen natuurlijk. Het lijkt wel een all-American story maar ik vind het toch echt een wonder. Door telkens de 8 hoofdscharnieren te motiveren kom je rechter en rechter te staan met alle positieve gevolgen vandien!

Lees verder

Sneller herstel en pijnvrijer lopen

Sinds aantal jaren last van onderrug. Na diverse soorten behandelaars te hebben bezocht kwam ik in aanraking met Egoscue.
Oefeningen in de ochtend en middag gaven al snel verbetering in mijn houding.
Na nu een half jaar doe ik de oefeningen nog steeds in de ochtend.
Ook verbeterde de houding nog steeds, lopen gaat beter, minder tot geen last van heup en knie. Afwikkeling van de voeten gaat ook beter.
Nog wel last van de onderrug, maar dat heeft mogelijk nog een andere oorzaak. Ik kan wel weer beter en langer in de tuin werken en het pijnlijke gevoel is sneller weg,.
Ik ga stug door met de oefeningen en denk dat het nog wel beter wordt.
Patrick helpt goed en vraagt goed door wat je klachten zijn.

Lees verder

Bewustzijnsverruiming

Wat ooit begon met pijn in de rechteronderrug werd al gauw chronische knie- en enkelpijn, nek- en schouderklachten, pijn in de heupen, enzovoort. In een jaar tijd heb ik osteopaten gezien, misschien wel tien fysiotherapeuten en een tweetal chiropractoren. Bij iedereen vast en zeker baat gehad, maar niemand wist te duiden waarom ik nou precies pijn had en hoe ik zelfstandig verlichting kon brengen. Pleisters op de wonden, in feite… Toen kwam ik via een zoektocht op internet bij Houdingstherapie Hercules uit en voor een afspraak kon ik al gauw bij Patrick terecht. Ik ben nu zo’n vier maanden onderweg en heb al geen last meer van knie- en enkelpijn en ook mijn nekklachten heb ik goed onder controle. Tevens ervoer ik ‘s nachts tintelingen in de armen en voeten; ook dat is sinds Egoscue verdwenen. Ik vind de term ‘houdingstherapie’ eerlijkheidshalve niet voldoende de lading dekken. Want het is voor mij – naast het verbeteren van de houding – een manier tot bewustzijnsverruiming, niet alleen postuurgericht maar ook van je hele zijnswijze. Waarom ben ik gespannen of waarom houd ik vast aan bepaalde patronen? Het zijn vragen waar de oefeningen me bij helpen er antwoorden voor te vinden. Wat ben ik al met al blij dat ik deze therapievorm ontdekt heb! Een aanrader voor eenieder die pijn heeft, zeker spier- en/of gewrichtspijnen maar ook andere zaken als trage spijsvertering, nasale congestie en zelfs stress. Daarnaast vind ik Patrick een heel fijn mens en therapeut: iemand die met je meedenkt, die motiveert, die gerust kan stellen maar ook reëel/streng kan zijn wanneer dat gevraagd is (zo wil mijn ego graag dat zaken snel zijn opgelost terwijl die ongeduldigheid allerminst bij Egoscue past). Kort samengevat, een toegewijd therapeut die me voorziet van een goed samengesteld Egoscue-menu waardoor ik bewust bezig kan zijn met zelfheling en het verbeteren van mijn houding en leven in het algemeen. Overigens zijn Static Back en de Tower héél erg rustgevend, lekker!

Lees verder

Supergoede therapeut en supergoede methode

Ik ben supertevreden over Patrick als therapeut en over de Egoscue methode. Patrick is superdiscreet, vriendelijk, toegankelijk en erg kundig. Hij staat echt altijd voor je klaar als je een vraag hebt. De oefeningen werden fijn opgebouwd en zijn niet moeilijk of vervelend om te doen, integendeel. Je krijgt je oefeningen o.a. mee in een app met instructies en een timer, wat ik erg praktisch vind. Ik merkte na 3 x 30 minuutjes makkelijke oefeningen doen al een verschil in de belasting van mijn enkels en voeten. Voordat ik met Patrick een intake deed had ik bij de podotherapeut een afspraak gemaakt vanwege pijn in mijn enkels en voeten. Ik zal wel zooltjes moeten dacht ik. Maar na een paar keer oefeningen doen heb ik die afspraak afgezegd. Door de symmetrie in je lichaam zo goed mogelijk te herstellen met de oefeningen lijnt je lichaam zichzelf uit. Ik ben nu pijnvrij en blijf mijn oefeningen doen en terugkomen voor controles omdat Egoscue de manier is om je lichaam te onderhouden. Bedankt Patrick!!

Lees verder
  • 1
  • 2
Deze pagina delen