Achtste bezoek

In dit achtste en tevens laatste bezoek, neemt Steven zijn familie mee naar de kliniek. Hij wil graag dat zijn familie kennis maakt met zijn therapeut Brian.

Allereerst worden er nieuwe foto’s gemaakt en deze worden, met hulp van zoon Victor, vergeleken met de eerste foto’s. Het is duidelijk te zien dat er veel vooruitgang is, bijvoorbeeld de positie van Steven’s hoofd. Volgens zijn vrouw voelt Steven zich beter en heeft meer energie, en klaagt minder over pijn.

Niet perfect

Brian geeft aan dat Steven’s houding nog niet perfect is maar nog steeds in ontwikkeling. We leven niet in de ideale wereld en ook in Brian’s wereld betekent dat veel zitten (achter de computer). Om dit tegen te gaan moeten we de oefeningen blijven doen. Hij wijst erop dat Victor (Steven’s zoon) een goede motivatie zal zijn in de toekomst en Steven ook kan helpen herinneren om zijn oefeningen te doen. Samen doen ze nog wat oefeningen waarbij Victor ook actief meedoet, met name de ‘cats and dogs‘ vindt hij leuk.

Function run

Brian neemt de familie mee naar buiten waar hij Steven een function run laat doen. Dit is een heel trage manier van joggen waarbij de nadruk ligt op de vorm en het activeren van het hele lichaam. De snelheid is niet belangrijk. Volgens Brian is dit een ontzettend belangrijke oefening met impact op het hele lichaam, en kan dit als menu van de dag worden gezien in plaats van de andere oefeningen. Het mooie is dat het hele gezien hieraan mee kan doen.

Tot slot

Brian is erg blij met de vooruitgang die Steven heeft geboekt en het feit dat zijn hele familie hier nu baat bij heeft. Ook Steven is erg tevreden met het proces van de afgelopen acht weken. Hij zal zijn ervaringen delen met anderen en is blij dat hij iets gevonden heeft om zijn pijn te bestrijden. Hij kan nu meer dingen doen met zijn zoon; het bijhouden van een vijfjarige is een uitdaging en hij heeft het gevoel dat hij dit nu een stuk beter kan. Dat is wat hij aan dit proces heeft overgehouden, niet zozeer voor zichzelf meer atletisch zijn maar beter mee kunnen doen met gezinsactiviteiten.