‘Alles gaat hangen behalve je tandvlees’. Ik weet niet meer wie dat ooit zei, maar het is een waarheid als een koe.

De zwaartekracht is genadeloos en we krijgen er allemaal mee te maken.

Alles wat ooit stevig op zijn plaats zat, neigt naar een neerwaartse beweging. Je huid verslapt en de kipfiletjes moeten worden bedekt door shirtjes met mouwen.

Wist je dat dit proces nog sneller kan gaan als je lichaam uit balans is? Als je lichaam scheef staat, zelfs maar een klein beetje, kan dit effect hebben op je houding en de werking van je spieren. De zwaartekracht trekt nog meer aan je op bepaalde delen van je lichaam als je niet uitgelijnd bent. Dit kan leiden tot versnelde veroudering van de huid, spierverlies en zelfs chronische pijn.

Met de juiste alignment zorg je ervoor dat de zwaartekracht gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor de negatieve effecten verminderen.

Het geheime wapen is hier: Tatarataaa!!!

Houdingstherapie!

Hoe?

  1. Door je spieren te versterken zijn ze beter in staat hun taak uit te voeren, waardoor zij de zwaartekracht kunnen weerstaan.
  2. Bewustwording van je lichaam kan je helpen, omdat je leert hoe je jezelf op elk moment kunt corrigeren. Hierdoor help je je houdingsspieren continue.
  3. Als je gewicht goed verdeeld is verminder je de druk op bepaalde gewrichten, wat kan bijdragen aan verlichting van pijn, veroorzaakt door de zwaartekracht.

 

 

Laten we de strijd aangaan tegen de zwaartekracht!

De eerste stap die je vandaag nog kunt zetten is je aanmelden voor de online workshop ‘Leven zonder pijn’. In de gratis online workshop ontdek je:

  • Wat de oorzaak is van veel pijnklachten, waarschijnlijk ook die van jou!
  • Waarom de meeste behandelingen tot nu toe niet gewerkt hebben
  • Hoe je wel pijnvrij kunt worden en blijven
  • En hoe je dat helemaal zelf kunt, zonder afhankelijk te zijn van een behandelaar

 

Je kunt ook kiezen voor de gratis Quick scan.

Voor de online quick scan stuur je 4 houdingsfoto’s in. We bespreken de houdingsfoto’s die je hebt ingestuurd en de afwijkingen hiervan met de ideale lijnen. Ik leg uit wat je houding met je klachten of symptomen te maken heeft en eventueel doen we nog een extra testje om je beweeglijkheid te zien.

Soms doen we ook nog een looptest om te zien hoe je loopt. Dan bespreken we de vervolgopties. Wat is er nodig voor jou om pijnvrij te zijn, blessures te voorkomen en optimale prestaties te bereiken? Hierna heb je eventueel de gelegenheid om direct een (betaald) consult te doen. Houd voor de zekerheid dan ook een uur vrij na afloop van de Quick scan.

 

https://www.houdingstherapie-hercules.nl/gratis-quick-scan/

https://www.houdingstherapie-hercules.nl/webinar