Ik heb wel eens een klant gehad, die vertelde dat haar zus tegen haar gezegd had: “Nou, als jij baat hebt bij die methode van Patrick, dan ga ik ook!”

Dat klinkt leuk en fijn dat ik er dan weer een klant bij zou krijgen, maar eigenlijk slaat het nergens op.

Ook al had die zus dezelfde soort klachten als die klant van mij, dan wil dat nog niet zeggen dat mijn methode voor haar hetzelfde werkt. Het is een ander persoon, dus een ander lichaam. Andere leefgewoonten, ander werk, een andere conditie. De oorzaak van de klacht is natuurlijk ook anders. Alles is anders.

Misschien overbodig om te vermelden dat de aanpak dus ook anders is.

Elke klant die bij mij komt is weer een nieuwe klant. Het is geen ‘one size fits all’ aanpak. Bij iedereen begin ik weer opnieuw:

Intake, foto’s bekijken, houding bekijken, een scan maken, het verhaal van de klant horen en een plan op maat maken.

Een oefenschema is ook voor iedereen anders. Want jij kunt misschien prima op je rug liggen voor een oefening, maar voor iemand anders kan dit een probleem zijn. Dat is juist het mooie van wat ik doe, ik maak voor iedereen een plan wat passend is. Passend bij wat je kunt op dat moment, met de mogelijkheid om te verbeteren en je kracht op te bouwen. Passend bij jou en je dagelijkse werkzaamheden.

Ga dus nooit af zitten wachten als je hulp nodig hebt. Want wat als degene die je kent er helemaal geen baat bij heeft? Dan zou je wellicht zelf niet gaan, terwijl het voor jou wel helemaal fantastisch kan werken.

Maak een afspraak met mij voor een gesprek en bepaal dan zelf of het wel of niet bij je past.