Zie jij er tegenop om zo’n houdingstherapie traject te starten?

Weet ik hoeveel afspraken waar je weer een halve dag voor vrij moet plannen, of zelfs een hele omdat je het halve land door moet crossen naar een therapeut.

Urenlang in de sportschool of thuis je verplichte oefeningen doen. Wie heeft daar nou tijd voor?

Ja, als je het zo stelt snap ik dat je er geen zin in hebt.

Ik ga je meteen geruststellen. Zo werken wij niet.

Sterker nog: je kunt zelfs lekker met je reet op het strand in Californië liggen, terwijl je je goddelijke bikinibody optimaal in balans brengt.

Even in je hotelkamer je laptopje aan, connecten met je therapeut voor een sessie en voor je het weet lig je weer lurkend aan een cocktailtje op je strandbedje, oefeningen gedaan en al.

We hebben al van mooie locaties mogen meegenieten via de laptopcamera. Een heldere blauwe zee op de achtergrond of een prachtig bos. Dat maakt ons werk wel heel leuk.

Dus voordat je het idee van houdingstherapie sessies meteen afschiet, bedenk eens: we leven in een tijdperk dat het helemaal online kan. Super toch?

Denk eens aan de voordelen van online werken:

  1. Geen reistijd. Geen files, geen frustraties om een parkeerplek te zoeken.
  2. In je eigen omgeving. Waar ter wereld je ook bent. Op je werk, in je slaapkamer, je woonkamer, je hotelkamer, de beachbar, etc.
  3. Efficiënt te plannen. Omdat je alleen maar een computer nodig hebt, kun je het makkelijk inplannen. Je bent geen extra tijd kwijt, dus je hebt veel meer opties voor een afspraak.
  4. Geen gedoe en drukte. Voor de introverten en drukke mensen is dit heerlijk. Geen drukke wachtruimten, onderweg zijn, etc. Gewoon lekker rustig, jij en de therapeut.

Waar veel mensen het in de Corona tijd onhandig vonden dat je nergens kon afspreken en dat alles ineens online moest, is het nu juist een groot voordeel geworden en gaat de voorkeur juist meer uit naar online werken.

Er is niets dat we niet online kunnen doen wat we vroeger offline deden. Denk dus niet dat de kwaliteit van je sessies minder is omdat het online is.

Heb ik je nu een beter gevoel gegeven over online houdingstherapie?

Of wil je nog iets bespreken?

Stuur me maar een mailtje, ik denk graag met je mee: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/contactformulier/