Ben jij zo’n alles-of-niets type?

Zo’n persoon die eigenlijk elke dag naar de sportschool wil, maar als dat niet lukt dat je dan maar helemaal niet gaat?

Zo’n persoon die een keer zwicht voor een gebakje en dan meteen het dieet voor de hele week maar laat zitten?

Het komt mij bekend voor, want ik krijg regelmatig van cliënten te horen dat ze zich schuldig voelen omdat ze vinden dat ze te weinig gedaan hebben.

“Ik moet elke dag een half uur trainen”

“Ik moet elke oefening uit mijn schema 10x doen”

Soms kun je jezelf te streng beoordelen als het gaat om beweging en oefeningen. De realiteit is dat bijna iedereen van die dagen heeft waarop het gewoon niet lukt om een volledig trainingsprogramma af te werken. En dat is oké. Het is belangrijk om wat aardiger te zijn voor jezelf. Als het vandaag niet lukt, geef jezelf dan niet op je kop en voel je niet schuldig. Morgen is er weer een nieuwe dag om het op te pakken.

 

In plaats van vast te houden aan de alles-of-niets mentaliteit, wil ik je vragen om gewoon te doen wat mogelijk is. Elke stap die je zet, elke oefening die je doet, is mooi meegenomen. Misschien heb je wel tijd voor een korte wandeling, een paar ademhalingsoefeningen, wat stretches, vijf minuutjes oefeningen doen. Het maakt niet uit. Als het gaat om investeren in je gezondheid, is je lichaam overal blij mee.

Ik weet hoe verleidelijk het is om jezelf veel druk op te leggen. Je hebt dat einddoel in gedachten en dat wil je bereiken, ook al weet je dat het niet haalbaar is.

Het beste dat je kunt doen als je voelt dat je je niet aan je schema kunt houden is even contact opnemen. Schema’s zijn er ook om weer aangepast te worden aan een manier waarop het voor jou goed werkt. Je moet het in je dagelijkse leven kunnen inpassen, anders heeft het nog geen zin.

Moraal van het verhaal van vandaag: het beste oefenschema is wat jij kunt doen op dat moment.

Geef jezelf credits voor het feit dat je de stap neemt naar een gezonder leven en een betere houding.

Heb je nog nooit een QuickScan bij mij aangevraagd of weet je helemaal nog niet wat houdingstherapie voor jou kan doen?

Ga dan naar deze pagina: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/gratis-quick-scan/ en maak een afspraak.

Of… meld jezelf aan voor het volgende webinar, waarin ik precies uitleg wat ik doe en wat jij daaraan hebt.