Ouderdom kan met gebreken komen, maar niet zo snel als je misschien denkt. Normaal gesproken pas je je activiteiten met de jaren aan, dat gaat vanzelf. Maar ik hoor vaak mensen zeggen: “Tja, het is toch ook niet zo gek dat ik dat niet meer kan, ik word ook een dagje ouder.”

En daar zou ik het mee eens zijn als je 95 bent en vet artrose hebt of zo. Maar het zijn soms gezonde mannen en vrouwen van nog geen 50 jaar die dit zeggen!!

Vraag jezelf af of het echt je leeftijd is, die beperking die je hebt. Kun je niet zonder pijn traplopen, uit je auto stappen of je kleding aantrekken? Voordat je zegt dat het een ouwe-lullen-kwaal is, laat mij eens zien hoe je dat dan doet. Voor hetzelfde geld is het ‘gewoon’ een blokkade en is dat prima te verhelpen.

Een van mijn cliënten is een man van 80. Hij zou zich neer hebben kunnen leggen bij zijn beperkingen, maar hij besloot toch mijn hulp in te roepen. Laatst was hij helemaal blij: “Ik kan weer op 1 been staan om mijn onderbroek aan te trekken!”

Het is niet zo moeilijk. Kwestie van de disbalans opsporen, de juiste manier van bewegen aanleren en er is meer mogelijk dan je denkt.

Nu kun jij vast wel op 1 been staan om je onderbroek aan te trekken, maar er is een bepaalde oefening die 9 van de 10 mensen niet kunnen…

Wil je weten welke oefening dit is? We gaan hem dinsdag 15 maart om 20.00 in het webinar doen, zodat je meteen kunt checken hoe dit bij jou gaat. Ga jij deze uitdaging aan?

Claim je plekje in het webinar! Het is gratis!

https://www.houdingstherapie-hercules.nl/webinar