Ja, kom op, even realistisch!

Je hebt al 10 jaar pijn en je hebt al ‘van alles’ geprobeerd. Misschien kende je mij en mijn methode daarvoor niet en heb je maar wat aangerommeld. Of ken je mij wel al een tijdje, maar geloofde je gewoon niet dat mijn methode succesvol is.

Maar goed, nu je dan dit bericht leest, wil ik je wel even met de neus op de feiten drukken.

Waarom?

Omdat sommigen van mijn klanten echt geloven dat ze binnen een maand op magische wijze pijnvrij worden en kunnen dan nogal teleurgesteld zijn als dat niet gebeurt. Vaak gebeurt er dit:

Iemand heeft al een hele tijd pijn in zijn knie, in zijn schouder en in zijn nek. Ik ga met hem aan de slag en na een maand is de pijn in de schouder en in de nek echt een heel stuk minder. Dat is overduidelijk. Maar de knie is niet beter, die is op sommige dagen juist erger en daar wordt dan helemaal op gefocust: “Jaaa, ik doe toch mijn best, hoe kan het dan dat ik geen verbetering merk? Ja oké, mijn schouder en nek voelen heel goed, maar het is niet leuk dat mijn knie nu zo’n pijn doet.”

De hoofdtrainer en oprichter van de Egoscue methode zegt altijd: “De weg naar pijnvrij worden is niet pijnloos.”

Je lichaam heeft in het begin tijd nodig om te wennen aan de nieuwe manier van bewegen. Je spieren zijn bepaalde houdingen niet gewend, dat is alles. De ene dag zal het beter gaan dan de andere dag en soms heb je het gevoel dat je twee stappen vooruit gaat en één stap terug. Dat is normaal. Maar je gaat vooruit, dat is het belangrijkste. Als je na verloop van tijd terugkijkt naar waar je was in het begin, zul je dat ook zien.

Heb een beetje geduld met je lichaam en met jezelf. Wees blij dat je je klachten op een natuurlijke manier aan het oplossen bent in plaats van pillen, injecties en operaties. Dit zijn de ‘quick fixes’, maar op de lange termijn levert dit niets op als je niet werkt aan de oorzaak.

Als je bereid bent te accepteren dat jouw weg naar pijnvrij worden een weg kan zijn van vallen, opstaan en een geleidelijke verbetering, dan denk ik dat we mooie resultaten kunnen bereiken samen.

Heb je al een keer een webinar van me bekeken? Nee?

Meld je dan nu aan, het is gratis!