Derde bezoek

In het derde bezoek zien we dat Steven zich beter voelt omdat hij minder suiker is gaan eten. Hij voelt zich beter, sterker, met gelijkmatiger energie, zonder de crashes die ontstaan na het eten of drinken van suiker.

In de kliniek

Pete Egoscue legt nog wat uit over de methode. Volgens hem is er veel gebeurd in de afgelopen 40 jaar sinds hij de methode introduceerde. Destijds was het nieuw om over houding te praten maar volgens hem komt de waarheid nu overal naar boven, men praat veel over houding en dat het wel degelijk verschil maakt hoe we staan en bewegen.

Eenmaal in de kliniek aangekomen voor de derde afspraak vraagt Brian hoe het is gegaan. Steven legt uit dat hij zich beter voelt door zijn veranderde dieet. Brian is hier blij mee en denkt dat veel mensen een wake-up call nodig hebben. Alleen het veranderen van de fysieke houding is vaak niet genoeg, er moet ook een verandering van mentale houding plaatsvinden en de manier waarop men naar de eigen klachten kijkt.

Nieuwe houdingsanalyse

Het is tijd voor een nieuwe houdingsanalyse en het valt Brian op dat Steven’s houding veel beter is en zijn lichaam veel rechter staat. Dit motiveert Steven omdat er blijkbaar toch veel dingen gebeuren in de afgelopen weken. Brian legt het nieuwe menu van die week uit, en wat hij hiermee wil bereiken. Steven maakt kennis met een aantal oefeningen die effect hebben over het hele lichaam. Een hiervan is de Air Bench [een van de krachtigste oefeningen van deze methode, PvE] en Steven wil hier steeds beter in worden.

De motivatie van minder pijn

Brian spreekt over het pijnvrij leven en functioneren en dat het steeds meer pijnvrij worden enorm motiverend werkt om door te gaan met de methode. Voor iemand die continu pijn heeft zal het een erg grote stap zijn om uiteindelijk pijnvrij door het leven te gaan. Je lichaam en iedereen om je heen zal je bedanken.

Klik hier voor deel 4