Je lichaam is slim en kan goed valsspelen. Dat zie ik vaak gebeuren bij mensen als ik ze oefeningen geef. Als ik kijk hoe ze de bewegingen uitvoeren, valt me vaak op dat er gesmokkeld wordt. Als een gewricht niet goed kan bewegen gaat het zich in allerlei bochten wringen om toch de beweging te kunnen doen.

Spieren smokkelen ook. Als een bepaalde spier te zwak is en niet goed presteert gaan andere spieren meehelpen. Dat is natuurlijk goed bedacht, maar het zorgt er ook voor dat je beweging niet zuiver is en dat je die zwakke spier dan niet goed traint. Gevolg: de klacht gaat niet over. Sterker nog, doordat spieren en gewrichten verkeerd belast worden kun je zelfs nog meer last krijgen.

Details zijn dus heel belangrijk. De kracht van de methode die ik gebruik is het super gedetailleerde uitvoeren van de bewegingen. Je gaat heel streng toezien op wat je doet en je probeert je lichaam juist te betrappen op die smokkelpatronen. Door de bewegingen gecontroleerd uit te voeren, voel je precies waar het fout gaat.

Kijk, en daar kunnen we iets mee.

Dan weet je precies waar de bottleneck zit en waarom je dus al zo lang klachten hebt.

Heb je al eens een webinar van mij gevolgd waar ik uitleg geef over de methode?

Nee?

Ga dan snel naar mijn website en meld je aan voor het gratis webinar: