Tijdens een traject van houdingstherapie kan er gekozen worden voor een combinatie van opties die het best bij uw situatie aansluit. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs te komen in de praktijk en is therapie bij u thuis of op een andere locatie ook geen optie, dan kunt u er voor kiezen om digitaal begeleid te worden. Er kan nogmaals altijd voor gekozen worden om een deel van het traject bij u thuis of in de praktijk te doen en een deel digitaal. Ik raad aan om gedurende het houdingstherapie-traject minimaal 1 keer fysiek contact te hebben (liefst de intake), maar in principe kan alles digitaal plaatsvinden. Aangezien het bij deze therapievorm niet nodig is om de klant aan te raken, is een digitaal traject even effectief als een traject in de praktijk. Er zijn de volgende voordelen aan het (deels) kiezen voor digitale therapie:

 • u kunt dit doen vanuit het gemak van uw eigen omgeving
 • u kunt een sessie inplannen op het moment dat u uitkomt, zonder dat u met reistijd te maken heeft. Veel klanten van digitale therapie zitten geografisch ver weg, zelfs buiten Nederland.
 • u weet zeker dat de oefeningen in uw omgeving uit te voeren zijn
 • als u kiest voor therapie via Zoom kunt u er voor kiezen om een opname te krijgen van de sessie, waarna u deze steeds opnieuw kunt bekijken. Hierdoor kunt u alle details keer op keer bekijken.

Ik bied de volgende opties voor digitale therapie:

 • Therapie via webcam (Facetime, Skype of Zoom): intakes en vervolgbezoeken
 • Therapie via e-mail: intakes en vervolgbezoeken
 • Gratis quick scan via webcam (Facetime, Skype of Zoom)
 • Gratis quick scan via e-mail

Therapie via webcam

digitaal webcam

Bij therapie via webcam (Facetime, Skype of Zoom) vindt het totale behandeltraject via video plaats:

 • intake
 • het nemen van houdingsfoto’s (vooraf aan de intake sturen van een set goede foto’s is aan te raden) – dit kan gewoon via de webcam
 • het doen van functionele tests en/of loopanalyse
 • het begeleiden van de oefeningen
 • het bespreken van het vervolgtraject

Als u hiervan gebruik wilt maken, zorgt u er dan voor dat u

 • een goede kwaliteit webcam heeft en eventueel een hoofdtelefoon of headset. Met een headset kunt u vrij bewegen en feedback (blijven) geven tijdens het doen van oefeningen.
 • een voldoende snelle internetverbinding heeft zodat u duidelijk te zien bent en u mij duidelijk kunt zien. Voor een videoweergave van hoge kwaliteit is een upstream van minimaal 1.2 mbit/seconde nodig. U kunt hier bijvoorbeeld de snelheid van uw internetverbinding testen.
 • niet gestoord kunt worden tijdens de sessie om dit soort taferelen te voorkomen
 • van tevoren bekend bent met het gebruik van Facetime, Skype of Zoom, zodat de afspraak soepel kan verlopen. Voor zowel Skype als Zoom dient u een applicatie te downloaden naar uw computer of smart device (telefoon of tablet). Facetime is ingebouwd in Apple smart devices.
 • genoeg vrije ruimte heeft om oefeningen uit te voeren (op de vloer en tevens een vrije muur). Het gebruik van een laptop of tablet is aan te raden omdat u deze indien nodig kunt verplaatsen zodat ik u kan blijven zien. Maar een mobiele telefoon werkt vaak ook prima.

Het voordeel van Zoom vergeleken met Skype of Facetime is dat de sessie op verzoek opgenomen kan worden. Als u dit doet, kunt u de sessie later (onbeperkt) terugkijken, dit geeft vaak heel goede resultaten omdat de kleine details misschien de eerste keer gemist worden. Ook is het verhelderend om uzelf terug te zien en u kunt de sessie samen met iemand bekijken zodat deze ook op de uitvoering kan letten. 

Kijkt u voor praktische zaken met betrekking tot bijvoorbeeld kleding op deze pagina.

U kunt zelf een afspraak inplannen voor houdingstherapie per Facetime, Skype of Zoom via het online boekingsformulier. Vult u dan bij de omschrijving van uw vraag of klacht tevens in wat uw voorkeur heeft: Facetime, Skype of Zoom. Kiest u voor Skype dan tevens uw Skype-naam/adres. In het geval van Facetime graag uw apple-id.

Het heeft de voorkeur om van tevoren nog even kort telefonisch contact te hebben om eventuele vragen te beantwoorden. U kunt dit telefonisch consult ook via het online boekingsformulier aanvragen.

Therapie via e-mail

digitaal email

Therapie via e-mail kan eventueel een vervolg zijn op een persoonlijk consult, of hiervoor in de plaats komen. Er is hierbij geen direct (video)contact en alle communicatie verloopt via e-mail (eventueel via telefoon). Let wel dat het hierdoor even kan duren voordat u antwoord krijgt op uw vragen. Dit is de voordeligste optie om persoonlijke begeleiding te krijgen.

Neemt u voor e-mail therapie contact met mij op via de contactpagina.

Voor therapie per e-mail geldt dat deze vooruit betaald dient te worden.

Gratis quick scan

Voor de mogelijkheden van een gratis quick scan per e-mail of webcam, klik hier.