Tijdens een traject van houdingstherapie kan er gekozen worden voor een combinatie van opties die het best bij jouw situatie aansluit. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen in de praktijk en is therapie bij jou thuis of op een andere locatie ook geen optie, dan kun je er voor kiezen om digitaal begeleid te worden. Er kan nogmaals altijd voor gekozen worden om een deel van het traject bij jou thuis of in de praktijk te doen en een deel digitaal. Ik raad aan om gedurende het houdingstherapie-traject minimaal 1 keer fysiek contact te hebben (liefst de intake), maar in principe kan alles digitaal plaatsvinden. Aangezien het bij deze therapievorm niet nodig is om de cliënt aan te raken, is een digitaal traject even effectief als een traject in de praktijk. Er zijn de volgende voordelen aan het (deels) kiezen voor digitale therapie:
- je kunt dit doen vanuit het gemak van je eigen omgeving
- je kunt een sessie inplannen op het moment dat jou uitkomt, zonder dat je met reistijd te maken hebt. Veel klanten van digitale therapie zitten geografisch ver weg, zelfs buiten Nederland.
- je weet zeker dat de oefeningen in jouw omgeving uit te voeren zijn
- als je kiest voor therapie via Zoom kun je er voor kiezen om een opname te krijgen van de sessie, waarna je deze steeds opnieuw kan bekijken. Hierdoor kun je alle details keer op keer bekijken.
Ik bied de volgende opties voor digitale therapie:
- Therapie via webcam (Facetime, Skype of Zoom): intakes en vervolgbezoeken
- Therapie via e-mail: intakes en vervolgbezoeken
- Gratis quick scan via webcam (Facetime, Skype of Zoom)
- Gratis quick scan via e-mail
Therapie via webcam
Bij therapie via webcam (Facetime, Skype of Zoom) vindt het totale behandeltraject via video plaats:
- intake
- het nemen van houdingsfoto’s (vooraf aan de intake sturen van een set goede foto’s is aan te raden) – dit kan gewoon via de webcam
- het doen van functionele tests en/of loopanalyse
- het begeleiden van de oefeningen
- het bespreken van het vervolgtraject
Als je hiervan gebruik wil maken, zorg er dan voor dat je
- een goede kwaliteit webcam hebt en eventueel een hoofdtelefoon of headset. Met een headset kun je vrij bewegen en feedback (blijven) geven tijdens het doen van oefeningen.
- een voldoende snelle internetverbinding hebt zodat je duidelijk te zien bent en jij mij duidelijk kunt zien. Voor een videoweergave van hoge kwaliteit is een upstream van minimaal 1.2 mbit/seconde nodig. Je kunt hier bijvoorbeeld de snelheid van jouw internetverbinding testen.
- niet gestoord kunt worden tijdens de sessie om dit soort taferelen te voorkomen
- van tevoren bekend bent met het gebruik van Facetime, Skype of Zoom, zodat de afspraak soepel kan verlopen. Voor zowel Skype als Zoom dient je een applicatie te downloaden naar jouw computer of smart device (telefoon of tablet). Facetime is ingebouwd in Apple smart devices.
- genoeg vrije ruimte hebt om oefeningen uit te voeren (op de vloer en tevens een vrije muur). Het gebruik van een laptop of tablet is aan te raden omdat je deze indien nodig kunt verplaatsen zodat ik je kan blijven zien. Maar een mobiele telefoon werkt vaak ook prima.
Het voordeel van Zoom vergeleken met Skype of Facetime is dat de sessie op verzoek opgenomen kan worden. Als je dit doet, kunt je de sessie later (onbeperkt) terugkijken. Dit geeft vaak heel goede resultaten omdat de kleine details misschien de eerste keer gemist worden. Ook is het verhelderend om jezelf terug te zien en je kunt de sessie samen met iemand bekijken zodat deze ook op de uitvoering kan letten.
Kijk voor praktische zaken met betrekking tot bijvoorbeeld kleding op deze pagina.
Je kan zelf een afspraak inplannen voor houdingstherapie per Facetime, Skype of Zoom via het online boekingsformulier. Vul dan bij de omschrijving van jouw vraag of klacht tevens in wat jouw voorkeur heeft: Facetime, Skype of Zoom. Kies je voor Skype dan tevens jouw Skype-naam/adres. In het geval van Facetime graag jouw apple-id.
Het heeft de voorkeur om van tevoren nog even kort telefonisch contact te hebben om eventuele vragen te beantwoorden. Je kan dit telefonisch consult ook via het online boekingsformulier aanvragen.
Therapie via e-mail
Therapie via e-mail kan eventueel een vervolg zijn op een persoonlijk consult, of hiervoor in de plaats komen. Er is hierbij geen direct (video)contact en alle communicatie verloopt via e-mail (eventueel via telefoon). Let wel dat het hierdoor even kan duren voordat je antwoord krijgt op jouw vragen. Dit is de voordeligste optie om persoonlijke begeleiding te krijgen.
Neem voor e-mail therapie contact met mij op via de contactpagina.
Voor therapie per e-mail geldt dat deze vooruit betaald dient te worden.
Gratis quick scan
Voor de mogelijkheden van een gratis quick scan per e-mail of webcam, klik hier.