Als houdingstherapeut krijg ik regelmatig cliënten over de vloer die iemand meenemen naar hun quickscan. Dit kan de partner zijn, de moeder, een zus of een goede vriend. Als je dit doet vanwege de gezelligheid of de morele steun is dit prima. Maar veel mensen nemen iemand mee waarvan ze denken dat het voor hen ook goed zou zijn. Ze zeggen: “Als dit voor mij kan werken kan het misschien ook wel iets voor jou zijn! Ga lekker mee!”

Hoe goedbedoeld ook, vaak werkt dit niet. Het is vaak alleen maar belemmerend. Voor ons, voor jou én voor de persoon die je meeneemt.

De quickscan is namelijk bedoeld om inzicht te krijgen in je houding en bewegingspatronen. Het is een eerste stap richting verandering en verbetering. Dit proces vraagt om jouw volledige aandacht voor de feedback en tips die je krijgt. Een ander persoon er bij kan jouw aandacht afleiden, hoe gezellig het ook is. Het kan ook zijn dat de persoon die je meeneemt sceptisch en ongeïnteresseerd is en zelf helemaal niet van plan is om een traject te starten. Dat mag van mij, maar je begrijpt dat we graag met mensen werken die houdingstherapie positief benaderen.

Mensen die niet gemotiveerd zijn om zelf iets te veranderen, zullen waarschijnlijk ook weinig waarde hechten aan de adviezen die ik geef. Ze zullen niet snel een traject volgen, en de kans is groot dat ze mijn tips naast zich neerleggen. Dit is niet alleen zonde van mijn tijd, maar ook van die van hen.

Als jij besluit om naar een quickscan te komen, dan is dat een teken dat je bereid bent om aan jezelf te werken. Daar word ik blij van, want het is belangrijk dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gezondheid en welzijn. Wanneer je alleen komt, is de kans groter dat je volledig betrokken bent bij het proces en echt luistert naar de adviezen die ik geef.

Je zult merken dat je meer baat hebt bij de sessie wanneer je alleen komt en jezelf de ruimte geeft om echt te reflecteren op de feedback. Je zult meer gemotiveerd zijn om de tips toe te passen. Bovendien wil je na de quickscan een traject overwegen op basis van jouw ervaring en gevoel en niet op basis van wat je vriend, vader of broer vindt, toch?

Een quickscan is altijd vrijblijvend. Als je de tips en adviezen waardeert die hier uit komen, kun je daarna een houdingstherapie traject op maat overwegen.

Plan je quickscan hier: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/gratis-quick-scan/