Breaking news!

De laatste medische doorbraak: als je goed je best doet kun je je baby na 4 maanden zwangerschap al op de wereld zetten!

Wat moet je doen?

Je moet elke dag 3x liefdevol tegen je baby in je buik praten.

Je moet elke avond een glas warme chocolademelk in bed drinken.

Je moet de beste supplementen gebruiken die er te koop zijn.

En je moet elke dag 2x een uur buiten wandelen.

Hopelijk denk je nu bij jezelf: ‘Wat een B…sh..!’

Maar wist je dat veel mensen deze denkwijze wel toepassen in hun houdingstherapie traject?

Dat gaat als volgt:

Stap 1:

Ze hebben klachten en beseffen dat ze er echt nu iets aan moeten gaan doen, dus ze maken een afspraak voor een adviesgesprek.

Stap 2:

Ze gaan het houdingstherapie traject volgen en krijgen een advies OP MAAT, met duidelijke uitleg over welke oefeningen ze wanneer moeten doen, rekening houdend met hun persoonlijke situatie uiteraard.

Stap 3:

Ze bevestigen dat ze het snappen en gaan naar huis om daar de komende weken hun schema te integreren in hun dagelijks leven. De eerste twee weken gaat het prima!

Stap 4:

Binnen enkele weken verdubbelen ze het aantal oefeningen, trainen ze zwaarder en vaker dan geadviseerd is, met als gevolg pijn, blessures of helemaal geen vooruitgang meer.

Hun motivatie voor dit gedrag: “Tja, ik dacht, het gaat zo goed, als ik wat meer mijn best doe, behaal ik mijn doel sneller en ben ik eerder van mijn pijnklachten af.”

Eh…

Nee.

Je kunt wel door willen racen met je leven en in 4 maanden tijd een kind willen baren, maar dat gaat hem niet worden.

Misschien heb je geen tijd voor geneuzel en wil je gewoon weer zo snel mogelijk aan het werk of al die dingen doen die je vroeger ook deed en dat is best begrijpelijk.

Alleen, één probleempje…

Je lichaam heeft er geen boodschap aan dat jij geen geduld hebt voor het proces van verandering.

Je lichaam is een prachtig instrument en kan heel veel, maar als je het pusht en overbelast, zegt het al gauw: “Doe het zelf maar.”

Egoscue is een fantastische methode om je lichaam weer in balans te krijgen, maar je lichaam bepaalt het tempo, niet jij.

Wanneer je resultaat wilt op de lange termijn, zul je dit moeten accepteren.

We weten ondertussen ook dat crash diëten niet werken om blijvend gewicht te verliezen en Egoscue is net zoiets.

Met kleinere stapjes, toewijding en consistentie bereik je meer.

Luisteren naar je lichaam kan je helpen. Als je pijn voelt bij een bepaalde houding of bij het doen van een oefening, wil je lichaam je iets vertellen. Ga dan niet forceren, maar neem je lichaam serieus.

Na zoveel cliënten effectief geholpen te hebben met Egoscue houdingstherapie weten we precies wat wel werkt en wat niet. We maken een uitgebreide scan van je lichaam en onderzoeken waar en waarom je lichaam uit balans is.

Op basis van de bevindingen maken we een advies op maat. Logisch, want jouw lichaam is totaal anders dan die van jouw buurman, of niet?

Wil jij je klachten nu eindelijk eens bij de bron aanpakken en je lichaam geven wat het nodig heeft?

Kijk eens naar de gratis Quick Scan die we aanbieden: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/gratis-quick-scan/