Heb je vaak last van je nek of rug? En betrap je jezelf er regelmatig op dat je helemaal niet goed achter je computer zit? Wanneer je bijvoorbeeld met je hoofd te veel voorovergebogen zit richting je scherm, dan kun je allerlei klachten krijgen.

Houdingstherapie kan je helpen om je houding te verbeteren en daarmee pijnklachten op te lossen.

 

Soms is het simpeler dan je verwacht.

 

Een verkeerde houding is goed op te lossen, als je maar weet waar je moet beginnen.

Het lichaam is net een blokkentoren. Als er een of meerdere blokjes scheef staan, wordt de rest ook minder stabiel, dat kun je je vast voorstellen.

Het gevolg: een verkeerde verdeling van je gewicht, waardoor spieren, pezen en gewrichten ongelijk belast worden. Dit leidt vaak tot blessures en pijn, waardoor je waarschijnlijk verkeerd gaat staan, lopen en zitten.

 

Is daar iets aan te doen?

 

Zeker wel en het antwoord is houdingstherapie.

Ik doe een Quick Scan van je lichaam om te zien waar jij uit balans bent geraakt en hoe het kan dat je klachten hebt gekregen.

Zodra ik weet wat de kern van het probleem is, kunnen we aan de slag.

 

Het enige dat overigens ‘quick’ is, is de scan. De rest is een proces, geen ‘quick fix’.

Als je een ‘quick fix’ wilt zou ik je adviseren een pijnstiller te nemen en er gewoon mee door te lopen.

Wanneer je mijn advies wilt, ga ik ervan uit dat je het ook echt blijvend wilt oplossen en er tijd en moeite in wilt steken.

Wil je wel in een gezond en fit lichaam investeren?

Top! Je bent van harte welkom.

Houd in gedachten dat jouw weg naar een gebalanceerd lichaam bepaalde stappen moet doorlopen.

Het is net als een baby krijgen. Dat duurt 9 maanden, dat weet je gewoon. Je kunt niet zeggen: “Het komt even niet zo goed uit met mijn werk, dus kunnen we het niet wat korter doen, in 5 maanden of zo?”

Zo ook met je lichaam. Je lichaam heeft tijd nodig om te trainen en zich aan te passen aan je nieuwe leefstijl. Jij hebt tijd nodig om je bewust te worden van je bewegingen, je oefeningen goed uit te voeren en te leren hoe je lichaam werkt.

Je kunt het het beste in één keer goed doen.

Als je je lichaam op de juiste manier traint en dit consistent volhoudt, slijten je nieuwe patronen er in en zal je lichaam het goed blijven doen.