Wil jij ook een paar centimeter er bij?

Je staat er niet zo bij stil dat dit door houdingstherapie mogelijk is, maar laatst kreeg ik een review van een man die verbaasd schreef:

“Ik heb gewoon mijn autostoel lager moeten zeggen, want ik kwam met mijn hoofd tegen het dak van de auto aan. Nou was ik al vrij lang, maar het lijkt wel of ik een paar centimeter gegroeid ben sinds ik bij jou kom.”

Huh…wat..?

Dacht je dat het ergens anders over ging?

Ik weet niet waar jouw gedachten allemaal heen gaan..

Wat ik wilde vertellen is dat je een stukje langer kan worden als je gewrichten in de stand staan waarin ze horen te staan.

Je kunt je misschien ook wel voorstellen dat je een beetje in gaat zakken als je spieren niet sterk genoeg zijn en als een gewricht niet helemaal goed staat. Je lichaam past zich altijd wel aan en kan ook wel functioneren als het allemaal niet helemaal goed uitgelijnd staat, maar je kunt er wel klachten door krijgen.

Je bewegingen kunnen beperkt worden, je kunt spierkracht verliezen en pijnklachten ontwikkelen en je krimpt er letterlijk van.

Dat vele computerwerk is natuurlijk ook niet bevorderlijk. Je zit vaak met een ronde rug, schouders naar voren en het gewicht van je hoofd voorbij het middelpunt van je lichaam. Je kruipt helemaal in elkaar. Je maakt jezelf gewoon helemaal klein.

Als je dit te vaak en te lang doet, gaat je lichaam er op een gegeven moment naar staan.

Je kunt jezelf altijd weer corrigeren door rechtop te gaan zitten en je schouders naar achteren te doen, maar als je bepaalde houdingen te lang en te vaak aanhoudt, gaan sommige spieren verkorten en anderen verslappen, waardoor je houding echt anders wordt. Dit moet je dan echt weer trainen om het goed te krijgen.

Als je benieuwd bent naar wat houdingstherapie voor jou kan doen, ga dan naar mijn website en meld je aan voor het eerstvolgende gratis webinar.