Eerste bezoek

In deze video over het eerste bezoek in het therapieproces maken we kennis met Steven, 34 jaar oud. Hij heeft last van gewrichtspijn, met name in zijn polsen maar ook in zijn benen en onderrug, en hij heeft regelmatig gevoelloze voeten als hij opstaat. Hij heeft hier al bijna 9 jaar last van. Voor zijn werk moet hij meestal vele uren een camera vasthouden en als hij thuiskomt doet dat veel pijn.

Operatie

Volgens de dokter heeft Steven last van carpaal tunnel syndroom. Hij heeft een ander toetsenbord genomen en ze hebben hem wat medicijnen gegeven maar dit heeft allemaal niet geholpen. Sinds hij een kind heeft gekregen is de pijn erger geworden, het is pijnlijk om zijn zoon op te tillen of met hem te spelen.
Bij de huisarts hebben ze tests gedaan en medicijnen gegeven, en hem aangeraden een operatie te ondergaan. De hersteltijd zou 3 tot 4 maanden bedragen waarbij hij zijn armen niet kan gebruiken. Dit is voor Steven geen optie omdat hij onder andere voor zijn werk afhankelijk is van het gebruik van zijn armen.

Houdingstherapie

Hij is toen op zoek gegaan naar een andere methode en hem is aangeraden naar de Egoscue kliniek te gaan. We zien hoe Steven een intake ondergaat en hoe de methode wordt uitgelegd. Er worden houdingsfoto’s genomen en Steven wordt uitgelegd wat de relatie is tussen zijn klachten en zijn houding. Hierna doet Steven een aantal oefeningen. Die zijn in het begin lastig, maar hij vindt het prettig om dit soort oefeningen te doen die niet inspannend zijn. Na de oefeningen voelt Steven zich anders, en zijn houding is ook veranderd. Hij voelt zich stabieler en loopt rechter. Zijn pijn is minder scherp geworden. Hij krijgt de oefeningen mee om thuis te doen en maakt de volgende afspraak een week later.

Klik hier voor deel 2