Jazeker kunnen wij dat. We zullen samen op zoek gaan naar de oorzaak waarom uw kraakbeen is weggesleten. Wat veel mensen niet weten (zelfs doktoren) is dat kraakbeen, net als bijna al het andere menselijke weefsel, gewoon terug kan groeien. Echter als het de kans niet krijgt, omdat uw gewrichten niet in de juiste stand staan, zal het kraakbeen blijven slijten. Het is dus zaak dat we de gewrichten (over het hele lichaam) terugbrengen naar de oorspronkelijke blauwdruk zodat het kraakbeen de kans krijgt om terug te groeien.

Kijkt u eens naar de volgende röntgenfoto’s. In de eerste foto ziet u dat er kraakbeenverlies is in de rechter knie. Deze cliënt werd geadviseerd om de rechterknie te laten vervangen (klik voor een vergroting).

Kraakbeenverlies in rechter knie

Kraakbeenverlies in rechter knie

Wat ook te zien is, is dat het rechter bovenbeen scheef staat ten opzichte van het onderbeen. Door deze scheefstand slijt de rechterknie ongelijkmatig aan de rechterkant en krijgt kraakbeen niet de kans om te herstellen.

Onderstaande röntgenfoto is genomen na het doorlopen van een behandeltraject in de Egoscue kliniek van Austin, Texas. De foto is 15 maanden later genomen.

Kraakbeenherstel in rechter knie

Kraakbeenherstel in rechter knie

Zoals u hopelijk kunt zien, heeft het kraakbeen in de rechter knie zich hersteld na een behandeltraject met houdingscorrectie. Door de spieren en gewrichten te trainen is ook de hoek tussen onder- en bovenbeen weer normaal geworden en als gevolg hiervan heeft het kraakbeen de kans gehad om terug te groeien (en niet weer afgesleten te worden).

Voor het volledige verhaal van deze cliënt bekijk deze link (in het Engels).

Het is overigens al langere tijd bekend dat kraakbeen gekweekt kan worden in het laboratorium.