Op dit moment loopt er een aantal studies naar de effectiviteit van de Egoscue methode, waarop onze methode gebaseerd is. Helaas zijn dit langjarige (longitudinale) studies en zijn hier nog geen resultaten van gepubliceerd. Wel is op de pagina Links een studie te downloaden die enige jaren geleden is uitgevoerd.

Naast wetenschappelijk bewijs vinden wij ervaringen van mensen minstens zo belangrijk. Wereldwijd zijn honderdduizenden mensen de afgelopen 40 jaar succesvol geholpen met deze methode. U hoeft eenvoudig te googelen op “Egoscue” en u kunt de ervaringen lezen, waarvan de meeste positief zijn.

Verder, als u bijvoorbeeld op Amazon.com zoekt naar boeken van Pete Egoscue (bijvoorbeeld deze link) dan zult u zien dat de recensies van deze boeken zeer positief zijn. Let wel dit zijn mensen zoals u en ik die hun (pijn)klachten zelfstandig hebben behandeld met meestal alleen een van de boeken. Hoe veel effectiever denkt u dat de behandeling zal zijn als deze voor 100% toegespitst wordt op uw klachten en uw houding?

Deze boeken zijn overigens ook via ons te koop, zie Hulpmiddelen en boeken