Een van de meest gestelde vragen: hoe lang duurt het traject van Houdingstherapie Hercules?

Als je deze vraag stelt overweeg je dus sterk om met ons samen te gaan werken. Misschien heb je zelfs al wat onderzoek gedaan naar methoden zoals Egoscue. Maar dan komt de grote vraag: hoe lang gaat dit hele traject duren? Wanneer kan ik zeggen: “Ik ben klaar”?

Laten we dit vooropstellen: als je al 40 jaar lang last hebt van bepaalde klachten, is het onrealistisch te verwachten dat alles in één sessie over is. Dit klinkt logisch, maar toch is dit vaak de verwachting, zelfs als mensen tijdens het oriëntatiegesprek zeggen dat ze dit snappen.

Het is logisch en fijn dat je hoopvol bent, maar teleurstelling ligt op de loer als er na twee weken nog geen zichtbaar resultaat merkbaar is. Dit traject is een marathon, geen sprint.

Verandering kost tijd, vooral als het gaat om het inprenten van nieuwe patronen en gewoonten in je lichaam.

Vergelijk het eens met de rente op je spaarrekening; het wordt niet ineens de volgende dag veel. Het vraagt om geduld en doorzettingsvermogen. Jouw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen en te reageren op de nieuwe oefeningen en aanpassingen in je houding.

Iedereen reageert anders. Dit betekent dat het essentieel is om nauwkeurig naar jouw unieke lichamelijke reacties te kijken en het programma aan te passen aan wat jij nodig hebt.

De meeste mensen merken heus wel vroeg in het proces resultaten, maar ons doel, en jouw doel hopelijk ook, is een blijvend en stabiel resultaat.

De volgende vraag, die mensen soms niet rechtstreeks stellen, maar wel denken is: Kan ik het zelf niet?

Het internet staat vol met gratis oefeningen, dus ja, dat kan.

Veel klanten van ons hebben dit ook geprobeerd. Ze hadden rugklachten, dus ze gingen zoeken naar rugoefeningen, om er vervolgens na een jaar bij ons achter te komen dat ze helemaal geen rugoefeningen moesten doen, maar hele kleine, specifieke heupoefeningen of balansoefeningen.

De marathon wordt dan ineens een stuk langer, als je zelf op de stoel van de houdingstherapeut gaat zitten.

Laat de houdingstherapeut zijn of haar werk doen en jou adviseren, zodat je de juiste route neemt op jouw marathon.

Je zult vast nog veel vragen hebben.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek, waarin je al je vragen kunt stellen en we kunnen bespreken of wij iets voor je kunnen betekenen.