Januari is alweer voorbij. Had je nog goede voornemens? Wat is er van overgebleven?

Veel mensen willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en gezonder eten. Maar helaas valt zo’n 25% van de mensen met goede voornemens al na twee weken door de mand. De echte volhouders, dat is slechts minder dan 10%. De kans dat je je voornemen ook echt tot het einde van het jaar volbrengt, is dus niet zo groot.

Waar ligt dat nou aan?

Zijn we met z’n allen dan zo ongedisciplineerd?

Zo lui?

Voor sommige mensen zal dat vast gelden. Maar voor de meesten van ons is het gewoon een te grote overstap. We willen vaak meteen van alles naar niets en van niets naar alles. Van helemaal niet sporten naar 5x per week er tegenaan. Van dagelijks ongezonde snacks naar groene smoothies. Van elke dag een biertje naar geheelonthouding. En zodra we dan toch een keer zondigen, denken we meteen: ‘Tja, nu is het al verpest. Nu ik die reep chocola heb gegeten, heeft het ook geen zin meer. Dan kan ik net zo goed dat patatje vanavond ook wel nemen.’

Je bewust zijn van wat je wilt veranderen, is de eerste stap. Vaak willen we iets veranderen omdat we ontevreden zijn. Ontevreden over onze conditie, over ons gewicht, over ons uiterlijk, ons lichaam. Maar als je jezelf op je kop gaat geven omdat je je niet aan je eigen opgelegde regels hebt gehouden, ben je ook nog eens ontevreden over jezelf. Dat schiet niet op.

De mensen die contact met mij opnemen zijn mensen die ontevreden zijn over hoe hun lichaam functioneert. Ze hebben pijn en kunnen daardoor niet sporten of leuke dingen met hun gezin doen. Dat heeft een behoorlijke impact, zeker als je nog redelijk jong bent. Al jarenlang hebben zij goede voornemens. Beter voor zichzelf zorgen, meer bewegen, gezonder leven. Maar dat gaat lastig als je lichaam niet meewerkt.

Heb jij daar ook last van?

Ik kan je helpen. Er is vast een goede reden waarom je lichaam niet doet wat jij wilt. Ik help je uitvinden wat die reden is. (Spoileralert: Meestal zit de oorzaak van je pijn niet in het lichaamsdeel dat pijn doet!) Vervolgens maak ik voor jou een stappenplan, zodat je met de juiste oefeningen en richtlijnen je spierkracht en conditie weer op kunt bouwen. Dit alles gaat onder mijn deskundige begeleiding. Ik wil namelijk dat dit je dit goede voornemen, een fit en gezond lichaam, wel tot een succes gaat brengen.

Neem nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek of een QuickScan!

Of: kijk wanneer er een gratis webinar wordt gehouden waarin ik je alles vertel over wat ik doe en waarom dat jou kan helpen.

https://www.houdingstherapie-hercules.nl/contactformulier/