Om kennis te maken met deze vorm van houdingstherapie en je een idee te geven van wat houdingstherapie voor jou kan betekenen, biedt Praktijk voor Houdingstherapie Hercules als gratis dienst aan het analyseren van jouw houding. Dit vindt plaats op koningsdag: donderdag 27 April 2023 in Monster bij Corpo-Vitalis. 

Wat is een quick scan?

 • Patrick van Houdingstherapie Hercules is getraind bij Egoscue Instituut te San Diego, California (V.S.), de vooraanstaande methode van houdingstherapie met een succespercentage van 94%.
 • Deze vorm van houdingstherapie gaat uit van gedetailleerde foto’s (voor, achter, 2 zijaanzichten).
 • Na de quick scan heb je een objectieve professionele beoordeling van je houding en hoe deze verband houdt met je klachten (of doelen met je lichaam).

Werkwijze

 • De gratis quick scan duurt 30 minuten. Hierin
  • hebben we het over je klacht of aanleiding voor de quick scan. Waar heb je last en wat kun je nu niet?
  • bespreken we wat je eventueel al hebt geprobeerd via andere behandelingen/therapeuten
  • maken we 4 houdingsfoto’s (zie verderop voor byzonderheden)
  • bespreken we samen de houdingsfoto’s en de afwijkingen hiervan met de ideale lijnen
  • doen we nog een paar extra testjes om je beweeglijkheid te zien
  • leg ik uit wat je houding met je klachten of symptomen te maken heeft
  • bespreken we de vervolgopties. Wat is er nodig voor jou om pijnvrij te zijn, blessures te voorkomen en het optimale uit jouw lichaam te halen?

Voorbereiding

 • Foto’s zijn in principe in ondergoed (mannen: alleen onderbroek. Vrouwen: bh en slip of bikini). Geen schoenen en sokken. Je kunt je in Monster omkleden uiteraard.
 • Er worden 4 foto’s gemaakt: vooraanzicht, linker zijaanzicht, achteraanzicht en rechter zijaanzicht.

Voorbeeldfoto’s

Hieronder voorbeeldfoto’s van mannen en vrouwen.

Vervolgtraject

De quick scan is informatief, geheel gratis en vrijblijvend. Als je na de quick scan besluit om een traject te starten en met je houding aan de slag wilt, bespreken we de opties. Patrick gaat dan oefeningen selecteren op maat gemaakt, aan de hand van jouw houding, klachten en voorkeuren. Deze oefeningen krijg je in een speciale app, waarin video’s, plaatjes en tekstuele uitleg zit alsmede vele andere functionaliteiten.

Lengte en kosten

Houdingstherapie is een traject en bestaat uit minimaal 4 sessies. De meesten kiezen voor een traject van 8 sessies, dit duurt ongeveer een half jaar. Je lichaam heeft deze tijd wel nodig om tot een geheel verbeterde houding te komen.

Online

Omdat Patrick slechts incidenteel in Monster is, vindt het vervolgtraject online plaats, via video-chat (meestal Zoom). Dit is een even goede optie als persoonlijk, omdat houdingstherapie een “no touch” therapie is ; je wordt niet aangeraakt of gemanipuleerd.

Andere praktijklocaties

Wil je toch persoonlijk langskomen? Dan kunnen we het traject doen op praktijklocatie Amsterdam (op de zaterdagen) of Purmerend (op de vrijdagen). Je bent uiteraard ook welkom op praktijklocatie Steenwijk (doordeweeks).

Monster-korting

Als je tijdens de quick scan op 27 April kiest voor een betaald traject krijg je 7.5% extra korting op een pakket. Deze aanbieding is alleen die dag geldig.

Byzonderheden

Alle trajecten kunnen gespreid betaald worden, we spreken dan samen een afbetalingsregeling af.

De actuele prijzen van de pakketten (dus zonder de Monster-korting) vind je hier. Patrick kan desgewenst de opties uitleggen en je adviseren in je keuze.

Houdingstherapie volgens deze methode wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel kan het soms door je werkgever worden vergoed of kun je het soms zakelijk opvoeren. Of je kunt het bij zorgkosten declareren voor de inkomstenbelasting.

Online alternatief

Kun je (toch) niet op 27 April in Monster? Neem contact op met Patrick over hoe je de quick scan online kunt doen.

Gratis online workshop – doe je mee?

Wil je meer weten over de methode die wij gebruiken? Kom dan naar een van de gratis workshops/webinars, deze vinden maandelijks plaats op wisselende dagen. De eerstvolgende is op maandag 1 Mei. Maar er staan altijd minimaal 3 datums waaruit je kunt kiezen.

Klik op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan!

Ja, ik schrijf mij in voor het gratis webinar