Om kennis te maken met deze vorm van houdingstherapie en je een idee te geven van wat houdingstherapie voor jou kan betekenen, biedt Houdingstherapie Hercules als gratis dienst aan het analyseren van jouw houding.

Dit vindt plaats op:

 • Vrijdag 23 Augustus 2024
 • van 09 tot 18 uur.

Locatie is aan de kust in Koksijde, de precieze locatie krijg je na bevestiging van de afspraak!

 

Boek zelf je afspraak in via de planner onderaan de pagina. Doet deze het niet, klik dan op deze link!

Is alles vol of jouw favoriete tijd er niet (meer) bij laat mij dat dan even weten, dan kan ik kijken of ik nog iets kan schuiven of extra kan inplannen!

Let op! Als je een quick scan wilt boeken voor 2 personen achter elkaar, gebruik dan deze link! Wil je met meer dan 2 personen komen stuur me dan even een berichtje (kan via de pop-up op deze pagina, via whatsapp of via mail)!

Wat is een quick scan?

 • Patrick van Houdingstherapie Hercules is getraind bij Egoscue Instituut te San Diego, California (V.S.), de vooraanstaande methode van houdingstherapie met een succespercentage van 94%.
 • Deze vorm van houdingstherapie gaat uit van gedetailleerde foto’s (voor, achter, 2 zijaanzichten).
 • Na de quick scan heb je een objectieve professionele beoordeling van je houding en hoe deze verband houdt met je klachten (of doelen met je lichaam).
 • Kun je niet op deze datum, zie dan verderop voor de alternatieven.

Werkwijze

 • De gratis quick scan duurt 30 minuten. Hierin
  • hebben we het over je klacht of aanleiding voor de quick scan. Waar heb je last en wat kun je nu niet?
  • bespreken we wat je eventueel al hebt geprobeerd via andere behandelingen/therapeuten
  • maken we 4 houdingsfoto’s (zie verderop voor byzonderheden)
  • bespreken we samen de houdingsfoto’s en de afwijkingen hiervan met de ideale lijnen
  • doen we nog een paar extra testjes om je beweeglijkheid te zien
  • leg ik uit wat je houding met je klachten of symptomen te maken heeft
  • bespreken we de vervolgopties. Wat is er nodig voor jou om pijnvrij te zijn, blessures te voorkomen en het optimale uit jouw lichaam te halen?

Voorbereiding

 • Foto’s zijn in principe in ondergoed (mannen: alleen onderbroek. Vrouwen: bh en slip of bikini). Geen schoenen en sokken. Je kunt je in de praktijk omkleden uiteraard. Je hoeft geen speciale kleding mee te nemen.
 • Er worden 4 foto’s gemaakt: vooraanzicht, linker zijaanzicht, achteraanzicht en rechter zijaanzicht.

Voorbeeldfoto’s

Hieronder voorbeeldfoto’s van mannen en vrouwen.

Vervolgtraject

De quick scan is informatief, geheel gratis en vrijblijvend. Als je na de quick scan besluit om een traject te starten en met je houding aan de slag wilt, bespreken we de opties. Patrick gaat dan oefeningen selecteren op maat gemaakt, aan de hand van jouw houding, klachten en voorkeuren. Deze oefeningen krijg je in een speciale app, waarin video’s, plaatjes en tekstuele uitleg zit alsmede vele andere functionaliteiten.

Let op: op de Quick Scan dag in Koksijde is in principe alleen tijd voor de Quick Scan van een half uur, niet voor een eventueel vervolg van de intake / start van het traject. Maar mocht er toch tijd zijn kunnen we direct starten. In principe vindt (de rest van) het traject verder online plaats.

Lengte en kosten

Houdingstherapie is een traject en bestaat uit minimaal 4 sessies. De meesten kiezen voor een traject van 8 sessies, dit duurt ongeveer een half jaar. Je lichaam heeft deze tijd wel nodig om tot een geheel verbeterde houding te komen.

Online vervolg

Omdat ik slechts eenmalig fysiek  in België ben, vindt het vervolg van het traject online plaats. Online therapie is een even goede optie als persoonlijk, omdat houdingstherapie een “no touch” therapie is ; je wordt niet aangeraakt of gemanipuleerd. Ik heb vele Belgische cliënten die een online traject volgen. En ja, ik kan via de webcam even goed zien of de oefeningen goed gaan als fysiek. Echt waar. En nogmaals mochten we toch tijd hebben op de Quick scan dag kunnen we gelijk beginnen.

Eenmalige korting

Als je tijdens de quick scan dag in Koksijde kiest voor een betaald traject krijg je 5% extra korting op een pakket. Deze aanbieding is alleen geldig als je op deze dag zelf voor een traject kiest, hierna gelden de normale prijzen weer.

Byzonderheden

Alle trajecten kunnen gespreid betaald worden, we spreken dan samen een betalingsregeling af.

De actuele prijzen van de pakketten (dus zonder de korting) vind je hier. Patrick kan desgewenst de opties uitleggen en je adviseren in je keuze.

Houdingstherapie volgens deze methode wordt op geen enkele wijze vergoed door de zorgverzekeraar. Wel kan het soms door je werkgever worden vergoed of kun je het soms zakelijk opvoeren.

Zelf inboeken

Boek zelf je quick scan in Koksijde in op deze pagina of onderaan de pagina met het formulier!

Is alles vol of jouw favoriete tijd er niet (meer) bij laat mij dat dan even weten, dan kan ik kijken of ik nog iets kan schuiven of extra kan inplannen!

Later dit jaar kom ik terug voor een Quick scan dag in Leuven. Datum nog te bepalen (waarschijnlijk eind september) maar heb je interesse dan kun je dat alvast laten weten!

Let op! Als je een quick scan wilt boeken voor meer dan 2 personen achter elkaar, gebruik dan niet het formulier maar laat mij even weten per mail of app dan zorg ik dat jullie achter elkaar ingepland kunnen worden!

Gratis online workshop – doe je mee?

Wil je meer weten over de methode die wij gebruiken? Kom dan naar een van de gratis workshops/webinars, deze vinden maandelijks plaats op wisselende dagen en tijden. Er zijn altijd minimaal 3 datums waaruit je kunt kiezen.

Klik op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan en de eerstvolgende datums te zien!

Ja, ik schrijf mij in voor het gratis webinar