Om kennis te maken met deze vorm van houdingstherapie en je een idee te geven van wat houdingstherapie voor jou kan betekenen, biedt Praktijk voor Houdingstherapie Hercules als gratis dienst aan het analyseren van jouw houding. Dit vindt plaats op vrijdag 15 Maart 2024 in Gezondheidscentrum De Roos

Boek deze zelf in met het formulier onderaan deze pagina of via deze link

Wat is een quick scan?

 • Patrick van Houdingstherapie Hercules is getraind bij Egoscue Instituut te San Diego, California (V.S.), de vooraanstaande methode van houdingstherapie met een succespercentage van 94%.
 • Deze vorm van houdingstherapie gaat uit van gedetailleerde foto’s (voor, achter, 2 zijaanzichten).
 • Na de quick scan heb je een objectieve professionele beoordeling van je houding en hoe deze verband houdt met je klachten (of doelen met je lichaam).
 • Kun je niet op 15 maart, zie dan verderop voor de alternatieven.

Werkwijze

 • De gratis quick scan duurt 30 minuten. Hierin
  • hebben we het over je klacht of aanleiding voor de quick scan. Waar heb je last en wat kun je nu niet?
  • bespreken we wat je eventueel al hebt geprobeerd via andere behandelingen/therapeuten
  • maken we 4 houdingsfoto’s (zie verderop voor byzonderheden)
  • bespreken we samen de houdingsfoto’s en de afwijkingen hiervan met de ideale lijnen
  • doen we nog een paar extra testjes om je beweeglijkheid te zien
  • leg ik uit wat je houding met je klachten of symptomen te maken heeft
  • bespreken we de vervolgopties. Wat is er nodig voor jou om pijnvrij te zijn, blessures te voorkomen en het optimale uit jouw lichaam te halen?

Voorbereiding

 • Foto’s zijn in principe in ondergoed (mannen: alleen onderbroek. Vrouwen: bh en slip of bikini). Geen schoenen en sokken. Je kunt je in de praktijk omkleden uiteraard. Je hoeft geen speciale kleding mee te nemen.
 • Er worden 4 foto’s gemaakt: vooraanzicht, linker zijaanzicht, achteraanzicht en rechter zijaanzicht.

Voorbeeldfoto’s

Hieronder voorbeeldfoto’s van mannen en vrouwen.

Zelf inplannen

Je kunt je quick scan zelf inplannen met het formulier onderaan deze pagina, of via deze link. Let op, als je voor meerdere mensen een aansluitende quick scan wilt boeken dat je het niet via dit formulier doet maar laat mij dit even weten en dan plan ik het voor je in zodat jullie na elkaar gepland worden! 

Vervolgtraject

De quick scan is informatief, geheel gratis en vrijblijvend. Als je na de quick scan besluit om een traject te starten en met je houding aan de slag wilt, bespreken we de opties. Patrick gaat dan oefeningen selecteren op maat gemaakt, aan de hand van jouw houding, klachten en voorkeuren. Deze oefeningen krijg je in een speciale app, waarin video’s, plaatjes en tekstuele uitleg zit alsmede vele andere functionaliteiten.

Let op dat tijdens de Quick Scan dag op 15 maart er in principe alleen tijd is voor de quick scan zelf. Mocht je dus verder willlen maken we een nieuwe afspraak in Purmerend, Amsterdam Noord of online. Mocht er toch tijd zijn voor uitloop kunnen we eventueel toch gelijk verder gaan maar reken er niet op!

Lengte en kosten

Houdingstherapie is een traject en bestaat uit minimaal 4 sessies. De meesten kiezen voor een traject van 8 sessies, dit duurt ongeveer een half jaar. Je lichaam heeft deze tijd wel nodig om tot een geheel verbeterde houding te komen.

Vervolg in Purmerend

Patrick is elke vrijdag(middag) in gezondheidscentrum De Roos in Purmerend met de praktijk dus wil je graag een vervolg op de quick scan dan is het mogelijk om op vrijdag een afspraak te maken. Mocht er ruimte zijn dan kun je eventueel gelijk verder gaan met de intake.

Andere praktijklocaties

Patrick zit op de zaterdagen (en soms op zondagochtend) in praktijklocatie Amsterdam Noord.

Online

Online therapie is een even goede optie als persoonlijk, omdat houdingstherapie een “no touch” therapie is ; je wordt niet aangeraakt of gemanipuleerd. Dus als we geen fysieke mogelijkheid vinden dan kunnen we het gehele traject online doen. En ja, dat is even goed en via de webcam kan ik echt goed zien of jij de oefeningen goed doet. Geef het een kans!

Eenmalige korting

Als je tijdens de quick scan dag kiest voor een betaald traject krijg je 7.5% extra korting op een pakket. Deze aanbieding is alleen geldig als je op 15 Maart zelf voor een traject kiest.

Byzonderheden

Alle trajecten kunnen gespreid betaald worden, we spreken dan samen een betalingsregeling af.

De actuele prijzen van de pakketten (dus zonder de korting) vind je hier. Patrick kan desgewenst de opties uitleggen en je adviseren in je keuze.

Houdingstherapie volgens deze methode wordt op geen enkele wijze vergoed door de zorgverzekeraar. Wel kan het soms door je werkgever worden vergoed of kun je het soms zakelijk opvoeren. Dus nee, deze methode wordt helaas ook niet vergoed vanuit aanvullende verzekering of via alternatieve geneeswijzen.

Volgende gelegenheid

Kun je (toch) niet op 15 Maart? In overleg kunnen we dan kijken of je op een andere vrijdag een keer de quick scan in Purmerend kunt doen, of op een zaterdag (of zondag) in Amsterdam. En de quick scan kan zeker ook online. Neem contact op via de whatsapp-knop op de pagina of via de mail om dit in te plannen.

Gratis online workshop – doe je mee?

Wil je meer weten over de methode die wij gebruiken? Kom dan naar een van de gratis workshops/webinars, deze vinden maandelijks plaats op wisselende dagen en tijden. Er zijn altijd minimaal 3 datums waaruit je kunt kiezen.

Klik op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan en de eerstvolgende datums te zien!

Ja, ik schrijf mij in voor het gratis webinar