Heb jij het idee dat houdingstherapie voor een select groepje mensen is? Lees je mijn berichten omdat je ze wel aardig vindt, maar denk je dat het altijd tegen een andere doelgroep gericht is?

Bijvoorbeeld: oude knarren die krakend hun bed uit komen, topsporters, mensen met blessures of mensen die revalideren?

Even voor de duidelijkheid: Houdingstherapie is voor iedereen die in beweging wil blijven.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dat zou je bij sommige beeldschermklevers niet zeggen, maar het is toch echt zo. Ons skelet heet niet voor niets ons ‘bewegingsapparaat’.

Houdingstherapie is dus voor iedereen, maar niet iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen.

Een hardloper wil misschien moeiteloos een marathon lopen over een half jaar. Een yogadocent wil misschien haar balans verbeteren om ook beter les te kunnen geven. Een oudere dame wil dagelijks een rondje in haar buurt blijven lopen met haar rollator. Iemand met chronische rugpijn wil dolgraag zonder pijn kunnen douchen en aankleden.

Voor de topsporters onder ons, kan houdingstherapie seconden van je prestatietijd afhalen, wat het verschil kan zijn tussen winnen of verliezen. Wanneer je recreatief loopt, kan houdingstherapie je helpen extra kilometers te lopen zonder jezelf te forceren.

Wij zien dagelijks in onze sessies wat de toegevoegde waarde van houdingstherapie is.

Het is het verschil tussen “oma moet even liggen” en “kom kind, we gaan lekker naar de speeltuin”.

Het is het verschil tussen “we gaan een drankje doen als ik niet zo’n pijn heb” en “ja, gezellig om weer even bij te kletsen!”

Het is het verschil tussen “ik zit gedwongen thuis” en “ik heb gesolliciteerd op die super leuke baan”.

Iedereen is anders. Dat iemand anders met dezelfde klachten als jij niet meer functioneert wil niet zeggen dat dit bij jou ook zo gaat. Soms zeggen onze cliënten wel eens: “Ik ben een hopeloos geval.”

Dit is zo triest, want het is vaak helemaal niet waar.

We zouden het wel van de daken willen schreeuwen: “Het is niet waar! Het kan anders!”

Wij vinden dat de vrijheid van bewegen voor iedereen toegankelijk moet zijn. Of je nu topprestaties moet leveren als sporter of dat je gewoon van het leven wilt genieten zonder pijn.

Wij zijn er om je te helpen.

Waar wacht je nog op?

Laten we samen investeren in jouw lijf, jouw gezondheid.

We beginnen met een vrijblijvend gesprek en het op een rijtje zetten van de mogelijkheden om met een van onze therapeuten te werken.

Maak hier je afspraak:

Contactgegevens