Stel je voor: je loopt de supermarkt binnen waar je altijd je boodschappen doet, en tot je verbazing is alles anders. De melk staat niet meer op zijn vertrouwde plek. Ergens achterin de winkel hebben ze een aparte koelkast neergezet waar je nu je melk uit moet halen.

Je normale looproute is totaal overhoop gegooid.

Dozen met knäckebröd, potten augurken, borrelnootjes en tubes mayonaise staan precies voor het schap met koffie waar jij moet zijn.

Eindelijk heb je je door de obstakels heen geworsteld en dan zie je dat de koffie hier niet eens meer staat. Ook die hebben ze verplaatst. Een kwartier later vind je dozen koffiecupjes gestapeld op een kar voor de kattenbakvulling met lavendelgeur.

WTF!

Ondertussen ben je zo geïrriteerd dat je het liefst je winkelwagentje laat staan en linea recta naar huis gaat. Maar ja, je hebt die boodschappen toch nodig, dus… Adem in… adem uit..

Als een supermarkt moet verbouwen hebben ze niet altijd de luxe om de hele tent dicht te gooien. Dat kost ze veel te veel omzet. Dat snappen we met z’n allen best, maar het is wel onhandig als je niks meer terug kunt vinden in zo’n winkel. Het resultaat wordt natuurlijk super mooi, maar je moet wel tijdelijk even genoegen nemen met de zooi.

Net zoals een supermarkt die open blijft tijdens een verbouwing, ondergaat je lichaam veranderingen bij houdingstherapie. We vragen je lichaam om nieuwe patronen aan te nemen, vergelijkbaar met hoe een supermarkt zijn indeling tijdelijk verandert. En net als bij het betreden van een supermarkt in een verbouwing, kan dit aanvankelijk wat irritatie veroorzaken. Maar jij kunt het je ook niet veroorloven om wekenlang thuis te gaan zitten wachten tot je lichaam zich aangepast heeft aan de nieuwe situatie.

Het heeft tijd nodig om eraan te wennen dat je je lichaam op een andere manier beweegt en belast. Net zoals je in de supermarkt weer op zoek moet naar de nieuwe locatie van de aardbeienjam, moet je lichaam ook veranderen en weer stabiliseren. Daar zul je weerstand en irritatie bij voelen. Het zal niet altijd gaan zoals jij dat graag wilt in de tijd die je graag wilt. Het zal niet snel genoeg gaan naar je zin.

Geef je lichaam toch de tijd maar die het nodig heeft. Richt je maar zoveel mogelijk op het resultaat dat je gaat bereiken en weet dat de ongemakken tijdelijk zijn.

 

Volg je ons al een tijdje en heb je nog niet echt een goed beeld van wat houdingstherapie voor jouw lichaam kan doen?

Geef je dan op voor het volgende gratis online workshop ‘Pijnvrij leven zonder beperkingen’, te vinden op deze pagina: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/webinar/