Lukt het je niet om regelmatig te blijven sporten vanwege pijntjes en blessures?

Ben je net weer hersteld van een ontsteking van je achillespees en ligt er nu weer een schouderklacht op de loer?

Kun je niet de sportlessen volgen die je wilt, omdat je lichaam steeds tegenwerkt?

Krijg je hierdoor het idee dat je niet fit genoeg bent of dat je nu eenmaal een zwakke rug/hamstrings/buikspieren, etc. hebt?

Er is een grote kans dat je houding voor verbetering vatbaar is. Je lichaam is sterk en kan best wat hebben, maar als je consequent verkeerd beweegt wordt je lichaam op bepaalde punten overbelast.

Overbelasting leidt tot pijnklachten en blessures.

Omdat je lichaam heel goed in compenseren is, zul je ongemerkt oefeningen anders gaan uitvoeren. Je ontlast daarmee spieren die even niet belast willen worden, maar je gaat de druk verhogen op spieren die dat eigenlijk ook niet goed aankunnen.

Veel mensen gaan zich druk maken om hun houding als ze pijn krijgen en als ze niet meer de dingen kunnen doen die ze graag willen. Dit is een goed idee, want hoe langer je met klachten blijft lopen, hoe beroerder je houding over het algemeen wordt en hoe meer pijn je krijgt.

Je zult er niet zo aan denken misschien, maar als je op een bepaald niveau wilt blijven sporten is het verstandig om houdingstherapie preventief in te zetten. Zo kun je klachten voorkomen en je sportprestaties verbeteren.

Bewustwording is een belangrijk onderdeel van houdingstherapie.

Wanneer je goed oplet hoe je beweegt en wat er in je lichaam gebeurt, kun je veel meer uit je sportsessies halen. Je kunt je gaan focussen op de specifieke spieren die je wilt trainen, in plaats van drie spiergroepen tegelijk in de strijd te gooien om dat gewicht omhoog te krijgen.

Ik help je niet alleen de juiste oefeningen te selecteren, maar ook door je te corrigeren op je houding, zodat je beter resultaat in minder tijd kunt behalen.

Wat is de eerste stap?

Ga naar mijn website om een afspraak in te plannen voor een Zoomcall.

Vertel mij wanneer en bij welke oefeningen je last hebt en welke klachten je tot nu toe hebt gehad.

Jij denkt misschien dat je klachten random zijn, maar ik zie vaak wel een duidelijk klachtenpatroon, waar ik al uit op kan maken wat de oorzaak van jouw probleem zou kunnen zijn.

Van daaruit kunnen we bespreken of ik iets voor jou kan betekenen met houdingstherapie.

Groetjes,

Patrick.