“Hey Patrick!

Bedankt nog voor het oefenschema. Het werkt super goed.

Maar ik bedacht me net dat je vergeten bent nekoefeningen er bij te doen.

Die moet ik toch wel hebben, aangezien ik daar last van heb, toch?”

 

Dit soort mailtjes komen nog wel eens door in mijn mailbox.

 

Hoe duidelijk ik ook uitleg hoe ik werk, soms is het blijkbaar niet helemaal helder. Ik denk dat dat komt omdat het misschien in het begin wat veel informatie is. En wat ook meespeelt is dat mensen vaak zo gewend zijn aan symptoombehandeling:

Je hebt pijn in je nek, dus wordt je nek behandeld en krijg je nekoefeningen. Je hebt pijn in je rug, dus moet je je rug versterken.

 

Dat is hoe veel mensen denken. Dan komt het dus nog wel eens voor dat ze niet goed snappen waarom ze nu bepaalde oefeningen gekregen hebben.

 

Als je mij al een tijdje volgt, dan hoop ik dat jij wel begrijpt dat het richten op een symptoom meestal niet de oplossing van het probleem is.

 

Je lichaam bestaat uit allerlei prachtige structuren, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Dat realiseren mensen zich te weinig.

 

Wist je dat een disbalans in je voet kan leiden tot schouderklachten?

En jij maar behandelingen ondergaan voor je schouder tot je een ons weegt.

Dat gaat ‘em niet worden, dat snap jij ook, toch?

 

Dit geldt voor heel veel klachten. Lokaal oefeningen doen en lokaal behandelen is in veel gevallen symptoombestrijding en zal je niet de resultaten geven waar je op hoopt.

 

Klachten komen gewoon terug of je krijgt klachten ook op andere plaatsen in je lichaam als je de oorzaak niet aanpakt.

 

Veel mensen willen een ‘quick fix’ en vinden het maar gedoe om de oorzaak aan te pakken. Het betekent toch dat je zelf ook aan de slag moet om je lichaam terug in balans te brengen en lang niet iedereen wil dat.

Ik heb hier geen oordeel over.

 

Maar als jij al jarenlang klachten hebt en met lokale behandelingen nog steeds geen resultaat hebt behaald, wil ik je uitnodigen om het hier eens vrijblijvend over te hebben.

 

Vraag bijvoorbeeld eens vrijblijvend een Quick Scan van je houding aan.

Die is helemaal gratis, dus wat heb je te verliezen?

 

Ik kan dan zien waar jij uit balans bent en hoe we je lichaam weer in balans kunnen krijgen, zodat pijnklachten kunnen verdwijnen.