Je denkt nu dat je rugpijn komt door die hernia die geconstateerd is vorig jaar?

Is je verteld dat je nekpijn veroorzaakt wordt door lichte artrose in je nekwervels?

Die onderrug is nu eenmaal zwak, omdat je vader en je opa dat ook hadden?

Die pijn in je knie, gaat dat niet meer beter worden omdat het de aftakeling is?

Je bent vrij om te denken wat je wilt en je mag zelf besluiten of je vast wilt blijven houden aan je overtuiging.

Maar als dat je niet verder helpt, is het misschien een idee om dat nog eens te overwegen. Veel artsen en therapeuten komen tot een bepaalde conclusie na onderzoek en als zij geen andere verklaring hebben, blijft het bij de verklaring die jij nu gehad hebt.

Of je hebt er zelf een verhaal van gemaakt.

Dat doen de meeste mensen. Ze horen dat een hernia rugpijn veroorzaakt, dus ze gaan er meteen vanuit dat dat bij hun ook wel zo zal zijn.

Als het praatje van die zwakke rug al generaties lang verteld wordt in je familie, dan kun je toch niet anders dan rugpijn ontwikkelen? Het is gewoon ingeprogrammeerd bij je, maar dat wil niet zeggen dat het waar is.

Het valt mij op dat zoveel mensen genoegen nemen met een mindere kwaliteit van leven en zich soms zo makkelijk er bij neer leggen dat het niet anders kan.

Jeetje, als ik zo gedacht zou hebben met mijn klachten, liep ik nu nog dagelijks met rugpijn. Mijn sociale leven had echt niet geweest wat het nu is. Ik zou niet meer uitgaan, niet meer naar verjaardagen, niet meer gezellig afspreken met vrienden, niet meer opgevouwen in een vliegtuig zitten om op vakantie te gaan.

Heel veel leuke dingen had ik mezelf moeten ontzeggen en ik had dat waarschijnlijk nog normaal gevonden ook, omdat ik niet beter wist.

Als jij nu nog met pijn loopt en er is een kleine mogelijkheid dat je pijn ergens anders vandaan komt dan dat jij denkt, zou je er dan niet eens naar willen laten kijken?

En zeg nou niet: “Ik heb alles al geprobeerd.”

‘Alles’ bestaat niet en de ene therapeut is de andere niet.

Ik kan het niet laagdrempeliger voor je maken, mijn QuickScan is nota bene gratis!

Tijdens de QuickScan bekijk ik hoe je houding is en waar eventueel de kink in de kabel zit die verantwoordelijk is voor het ontstaan of in stand houden van je klachten.