Hoe kun je inefficiënter zijn?

Veel mensen willen zo efficiënt mogelijk zijn.

Met de auto zo dicht mogelijk bij het werk parkeren.

Alle spullen op de trap leggen zodat je meteen alles in één keer mee naar boven kunt nemen.

Boodschappen voor een paar dagen tegelijk doen, zodat je niet steeds terug naar de supermarkt hoeft.

Maar als je meer moet bewegen, en dat moeten de meeste mensen, is het handiger om niet zo efficiënt te doen. Als je het lastig vindt om sporten in je dagelijkse leven te integreren, moet je creatiever zijn. Dan moet je dus het bewegen in je leven inbouwen.

Zet bijvoorbeeld je auto een paar straten verder bij je werk vandaan. Je loopt even een paar minuutjes in de buitenlucht naar je werk toe en aan het eind van de dag weer terug. Als je dan ook nog eens je lunch in de auto laat liggen, heb je tussen de middag weer een loopje.

Neem overal waar je komt gewoon de trap in plaats van de lift. Zo veel extra tijd kost dat je niet en het is goed voor je conditie en je beenspieren.

En als je nu iets naar boven moet brengen thuis, doe dat dan meteen in plaats van het op de trap te leggen. Hé, en doe eens gek: neem elke trede dan eens twee keer. Stap op de trede, stap omlaag en er weer op. Doe dat met elke trede en je hebt gratis extra traptraining gehad!

Laatst zei een cliënt van me: “Als ik de hond ga uitlaten, stap ik eerst zelf over het hekje en doe daarna het hekje voor hem open.”

Kijk, dat is slim. Als hij drie keer per dag zijn hond uitlaat, stapt hij dus al zes keer per dag over dat hekje. Dat is een goede oefening voor zijn benen en heupen.

Heb jij ook al van die slimme trucjes om ongemerkt meer te bewegen?

Groetjes,

Patrick.