Het is een beetje een teaser zodat je ging lezen, want zo hard bedoel ik het natuurlijk niet.

Ik heb best veel geduld, vind ik zelf.

Met mijn cliënten sowieso. Ik leg uit wat ze moeten doen en waarom.

Ik kijk naar hun houding, ik zie wat er niet goed is en maak op basis daarvan een behandelplan. Lichamelijke oefeningen horen daar ook bij.

De meeste mensen die mij al een tijdje volgen weten dat dit echt per persoon verschillend is en dat ze geen ‘one size fits all’ oplossing krijgen. Als dat zo was, kun je zelf ook wel een paar filmpjes van YouTube plukken, toch?

Toch blijven sommige mensen dit soort vragen stellen:

“Ik heb last van mijn enkel, welke oefeningen kan ik doen?”

“Mijn heup doet pijn als ik ga staan, welke oefening is goed voor mij?”

“Mijn rug doet soms links pijn en soms rechts. Moet ik rugoefeningen doen?”

EN DAT IS DAN WEL EEN BEETJE VRAGEN NAAR DE BEKENDE WEG, WANT ZO SIMPEL IS HET NIET.

Nee, ik kan niet op basis van die vraag alleen vertellen welke oefening je moet doen, als ik je niet gezien heb. Dan zou ik je van slechte informatie voorzien en als je maar wat gaat aanrommelen kun je meer kwaad doen dan goed.

Als je het toch liever zelf doet mag dat, maar ik kan je dan niet helpen met tips. Ga dan inderdaad naar YouTube, type in ‘rugoefeningen’, ‘buikspieroefeningen’ en dan komt er een vloedgolf aan filmpjes over je heen.

Het zijn vaak geen slechte oefeningen hoor, ze zijn prima als je gezond bent en geen klachten hebt. Maar als je al een hele tijd pijn hebt, is er blijkbaar een reden waarom je lichaam de pijn nog niet op heeft kunnen lossen.

WANNEER MOET JE IETS DOEN?

Je lichaam kan alle klachten eigenlijk binnen een week of 6 wel oplossen, denk maar aan een gebroken been. Dat is vrij heftig en het lichaam kan dat toch repareren. Als je dus maandenlang, jarenlang zonder goede reden pijn hebt in je rug, heup, enkel, etc., klopt dat niet, he? Ik denk niet dat je je daar zo maar bij neerlegt.

Er mee leren leven? Waarom zou je?

Neem gewoon even contact op. Een QuickScan van je lichaam kan gewoon via videobellen, dus je hoeft er ook niet eens de deur voor uit. Ik heb ervaring genoeg om te zien waar de disbalans in je lichaam zit.