Wanneer jij een pen van de grond oppakt, krijgt de halve buurt dat dan mee vanwege de geluiden waarmee dat gepaard gaat?

Kun je al niet zonder kreunen en steunen je veters strikken?

Of kijkt je partner je met grote ogen aan als jij ’s ochtends een poging doet om uit bed te komen?

Ik hoef jou niet te vertellen dat er dan iets niet goed is, daar was je zelf ook wel achter, denk ik. Hoe ernstig je pijn ook voelt, het hoeft niet ernstig te zijn. Het voelt misschien alsof je drie hernia’s tegelijk hebt, maar meestal is dat niet het geval. Het kan zijn dat bepaalde spieren en bindweefsels te strak staan en aan je gewrichten trekken. Dat voelt niet prettig, maar daar kan wel wat aan gedaan worden. Daar moet je zelfs iets aan doen, want dat gaat vaak niet uit zichzelf weg.

Hoe langer je last hebt, hoe minder de kans dat het op magische wijze verdwijnt. Je lichaam is in staat pijntjes binnen een paar weken op te lossen. Als je een weekend geklust hebt, kun je een paar dagen spierpijn hebben, maar dat gaat weer over. Als je al een paar maanden pijn hebt, klopt dat niet. Dan is er iets aan de hand waardoor je lichaam ‘vast blijft zitten’. En het wordt er ook niet beter op. Als je pijn hebt gaan andere spieren meehelpen om jou te ontzien. Bepaalde spieren gaan harder werken en andere spieren gaan juist minder hard werken. Dan kan er te veel belasting komen op spieren die daar niet voor bedoeld zijn. Met als gevolg dat je nog meer pijn krijgt.

Dat wil je niet, toch?

Aan blijven modderen in de hoop dat het ooit weggaat?

Terwijl je ondertussen beperkt wordt in de dingen die je kunt doen?

Geloof me, je zult niet de eerste zijn die baalt bij de ontdekking dat de oplossing eigenlijk heel simpel is. Dat betekent dat maandenlange of jarenlange pijn helemaal niet nodig was geweest.

Twijfel je nog of ik iets voor jou kan doen? Volg dan eerst mijn gratis webinar, dan vertel ik je meer. Je hebt niets te verliezen, behalve je pijn.

Groetjes,

Patrick.