Hey, jonge god!

Klinkt dat hele ‘houdingstherapie’ gedoe als een ‘ver van je bed show’?

Lijkt houdingstherapie je iets voor als je met pensioen bent, om je te helpen nog redelijk vitaal te kunnen voortbewegen achter je rollator?

Ik snap dat wel, hoor.

Sommige dingen vermeed ik vroeger ook omdat ik geen zin had om mijn tijd erin te investeren.

Een van die dingen was bijvoorbeeld mondhygiëne.

Niet dat ik mijn tanden niet poetste hoor, maar ik kreeg toch altijd op mijn kop van de tandarts omdat ik te veel tandsteen had en dan werd ik standaard doorgestuurd naar de mondhygiëniste, als straf voor mijn laksheid.

Zo voelde dat voor mij tenminste, zo vreselijk vond ik die uitgebreide schoonmaakbeurten, met dat irritante tandsteenverwijderapparaat.

Een paar dagen voordat ik een tandartsafspraak had ging ik als een gek mijn tanden poetsen, zodat mijn tandarts niet zou denken dat ik een gebitsverwaarlozer ben. Alsof dat zin had, die paar keer obsessief poetsen nadat ik het hele jaar verzaakt had om even de tijd te nemen om te flossen en te stokeren…

Een ander voorbeeld:

Heb jij toevallig muziekles gehad vroeger?

Als je piano, blokfluit, drums of een ander instrument bespeelt weet je dat je moet oefenen om op een dag die fantastische rockster te worden. Of om op zijn minst een paar fatsoenlijke deuntjes te kunnen spelen als je gevraagd wordt je talent te laten horen. Met een half uur tot een uur per dag spelen ben je na 15 jaar al echt een muzikant.

Of ben jij een fanatiek sporter?

Dan zul je wellicht het belang inzien van een goede houding, maar je weet ook dat je het niet in je hoofd moet halen dat je je er met een weekje trainen vanaf kunt maken. Dat je als professioneel bankhanger je niet gaat aanmelden voor de marathon van volgende maand klinkt best logisch, toch?

Voor het behoud van je lichaam geldt hetzelfde. Als je nu werkt aan een gezond lichaam, heb je daar de rest van je leven profijt van. Op het moment dat je al rijp bent voor een rollator ben je een beetje laat.

Als je nu wat aandacht besteedt aan hoe je zit, staat en beweegt, hoef je later niet met veel drama en kreungeluiden op te staan ’s ochtends.

En die aandacht, dat gaat maar om enkele minuten per dag.

Ik help je om de aandacht laserscherp te focussen op dat wat voor jou nodig is. We maken een plan wat rekening houdt met je dagelijkse bezigheden en wat je kunt aanpassen als je meer of minder tijd hebt.

Wil je er meer over weten?

Bekijk het volgende webinar: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/webinar