Er zijn veel behandelvormen, zowel regulier als “alternatief” of holistisch. Elk van deze vormen zou je kunnen helpen met jouw specifieke vraag of klacht. Dit maakt het vaak lastig om, in een woud van mogelijkheden, de juiste te zoeken. Om een goede keuze te maken is het noodzakelijk te  weten wat de behandelvorm precies inhoudt en of dit goed bij joupast. Een behandelvorm die goed aanslaat bij een ander hoeft dat niet bij jou te doen. Andersom kan een behandelvorm die bij een ander weinig doet, bij jou wel goed passen.

Overigens is het niet mijn bedoeling om hier een waardeoordeel aan te hangen. Ik denk dat elke behandelvorm, allopathisch of alternatief, holistisch of symptomatisch, zijn plaats kan hebben en voor een persoon geschikt kan zijn. Mijn doel is alleen om zo goed mogelijk uit te leggen wat houdingstherapie is, zodat je zelf een gefundeerde keuze kan maken. De beste behandelvorm voor jou is de vorm waar jij beter van wordt. En dat kan voor jou anders zijn dan voor mij. Jij bent de enige die hierover kan beslissen.

Deze pagina wordt continu bijgewerkt en probeert een gids te zijn om je te helpen bepalen of houdingstherapie (in deze vorm) iets voor jou is. Houdingstherapie is niet voor iedereen geschikt en eerlijk gezegd is ook niet iedereen geschikt voor houdingstherapie. Er moet dus wel een match zijn om teleurstellingen te voorkomen. Na het lezen van deze pagina ben je hopelijk beter in staat om in te schatten in hoeverre dit het geval is. Heb je na het lezen nog twijfel, boek dan een gratis telefonisch informatieconsult of neem contact op. Kijk ook eens in het blog waarin ik uitgebreid inga op wat houdingstherapie voor jou kan doen.

Bepalende aspecten

Ik zal ingaan op de volgende aspecten.

  • Jouw visie / mindset op het gebied van gezondheid (leestijd: 4 minuten)
  • Verschillen met andere therapievormen (in ontwikkeling)
  • Vergoeding door de zorgverzekeraar (in ontwikkeling)
  • Rol en verantwoordelijkheid van de therapeut en van jou als cliënt (in ontwikkeling)
  • Eigen investering wat betreft onder andere tijd (in ontwikkeling)
  • Lange- versus korte-termijnvisie (in ontwikkeling)