Je bent in de loop van de tijd vast bij meerdere behandelaars geweest. Er zijn er bij die goed zijn in hun vak en er zijn er bij die wat minder goed zijn in hun vak. Dat kun jij niet aan de buitenkant zien natuurlijk, daar kom je achter als je met ze gaat samenwerken.

Tenminste, is er wel sprake van samenwerken? Als jij op de behandeltafel lag, die mijnheer of mevrouw deed de behandeling en daarna mocht je weer naar huis, dan is er van samenwerking weinig sprake, nietwaar? Je hebt namelijk zelf helemaal niets gedaan.

Hoe zat dat vroeger op school? Kon je ooit iets leren door zelf niets te doen?

Joh, eerlijk gezegd ging het bij mij vroeger niet anders hoor. Elke vrijdag na mijn werk lag ik op de massagetafel van ‘de Chinees’. De Chinese massage bedoel ik natuurlijk, niet die tent waar je Babi Pangang koopt. Die man behandelde elke week mijn RSI klachten. Helaas had ik de volgende werkdag alweer last. En dat verhaal hoor ik van mijn klanten ook vaak. Ze hebben veel tijd en geld aan behandelaars uitgegeven, maar de klacht kwam toch steeds weer terug. Ik zou hetzelfde kunnen gaan doen als die Chinees. Elke week mensen oplappen. Goed voor mijn portemonnee, dat wel. Maar daar haal ik geen voldoening uit.

Lapmiddeltjes. Pfff, gaap…

Symptoombestrijding. Blegh…

Nee, daar begin ik niet meer aan. Échte resultaten wil ik zien. Ik wil dat jouw leven er totaal anders uitziet als wij klaar zijn. Ik wil dat je zegt: “Was ik jou maar 10 jaar eerder tegengekomen.”

Ik leg de lat van de kwaliteit dus hoog. De begeleiding die ik je geef is intensief. Ik bestudeer jouw houding door middel van foto’s en video’s. Jij vertelt mij waar je pijn hebt en wanneer. Ik geef je de oefeningen die specifiek voor jou nodig zijn. Jij geeft mij feedback over hoe het gaat en wat je merkt bij het doen van de oefeningen. Ik ga dan weer kijken hoe je de oefening uitvoert en hoe het nog effectiever kan. Je krijgt de oefeningen die passen in jouw dagelijkse schema, of je nu moeder bent van twee kleine kinderen, de hele dag op kantoor zit of de hele wereld over reist voor je werk.

Het is dus echt een samenwerking en ik verwacht van jou dus ook iets, namelijk dat je echt iets wilt veranderen. Dat je bereid bent iets te geven voor een pijnvrij lichaam en tijd, geld, energie wilt investeren in jezelf. Want hoe ziet je leven er uit als je daar nog langer mee wacht? Nog 10 jaar gebroken je bed uitkomen? Niet met je kind naar het klimpark? De jaren waarin je dit met je kind kunt doen zijn niet eindeloos. Als ze 30 zijn, heb je het belangrijkste moment wel gemist.

Wees niet eigenwijs door te denken ‘ik probeer het zelf nog wel even’. Dat heb je al gedaan en dat heeft niet gewerkt, anders lees je dit nu niet.

Ga naar mijn website https://www.houdingstherapie-hercules.nl/ en meld je aan voor het gratis webinar.

Groetjes,
Patrick.