Wat zie jij als je onder de douche staat en naar beneden kijkt? Kijk eens naar je voeten, staan deze kaarsrecht naar voren, misschien naar binnen gedraaid of staan ze naar buiten?

Staat de linker voet precies hetzelfde als de rechtervoet? Zo nee, waarom niet?

Wat heeft dat met je klachten te maken?

Hieronder een (gekleed) plaatje van wat ik bedoel met als je naar beneden kijkt.

everted feet

Ik moest hier aan denken toen ik vanochtend onder de douche stond en naar beneden keek. Want zo is het bij Pete Egoscue, de oprichter van de houdingstherapie, ook begonnen.

Oorlogsveteraan

Hij kwam terug uit Vietnam met diverse verwondingen en de doktoren konden hem niet meer helpen met zijn chronische pijnklachten. Hij is toen medische boeken gaan lezen en zich gaan verdiepen in verschillende therapieën en bewegingsvormen (bijvoorbeeld yoga en pilates). Op een dag stond hij onder de douche en keek naar beneden. Hij had gelezen dat de mens symmetrisch zou moeten zijn maar hij zag zijn beide voeten uitgedraaid waarbij 1 voet meer was uitgedraaid dan de andere. Net als in het plaatje hierboven.

Herstel van balans en symmetrie

Door experimenteren en nadenken kwam Pete er achter dat hoe symmetrischer (links-rechts) en meer in balans (voor-achter) zijn houding was, hoe minder klachten hij had. Dus hij verzon oefeningen (of leende deze uit bijvoorbeeld de yoga) om dit evenwicht te herstellen. Al gauw merkte hij dat zijn voeten recht stonden en zijn klachten ook steeds meer verdwenen. De rest is historie, al meer dan 40 jaar bewijst zijn methode met 94% effectiviteit dat door het doen van eenvoudige oefeningen, balans en symmetrie hersteld kunnen worden. En dat je je klachten onder controle kunt krijgen.

Meer weten?

In de boeken van Pete beschrijft hij zijn verhaal uitgebreid. Neem even contact met mij op zodat ik je het boek kan aanraden dat het best bij jou aansluit.

In de gratis tweewekelijkse webinars leg ik uit wat deze simpele, maar doeltreffende methode, inhoudt. Volg de link voor meer informatie en schrijf je in voor een van de datums.

Wil je gelijk weten hoe het met jouw houding is? Doe dan een gratis en vrijblijvende Quick Scan waarbij we aan de hand van foto’s je houding bespreken, koppelen aan klachten en uitleggen hoe deze methode jou met eenvoudige oefeningen kan helpen om je balans en symmetrie te herstellen. En je, uiteindelijk, je klachten onder controle kunt krijgen. Deze sessie kan online, op een van de praktijklocaties of zelfs per e-mail.

Wil je een gratis online informatieavond bijwonen? Deze gaat over wisselende onderwerpen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je deze nog niet ontvangt. Laat me vervolgens weten (stuur een mail of gebruik het Whatsapp-chatvenster) dat je hierbij wilt zijn en ik zet je op de lijst.