Ja, maar…

“Ik heb een hernia”

“Ik heb al zoveel geld uitgegeven aan therapieën.”

“Ik heb geen tijd voor oefeningen.”

“Mijn lichaam reageert slecht op sporten.”

Ik begrijp het echt. Het is heel frustrerend als je al heel veel geprobeerd hebt en je nog steeds met pijn loopt. Je bent sceptisch, nietwaar?

Ik krijg regelmatig van mensen te horen dat ze mijn benadering op klachten interessant vinden en dat ze het best zouden willen proberen, maar…

En dan komt er een hele rits aan redenen waarom het niet geschikt is voor hen.

Iedereen heeft weer andere bezwaren waarom het voor hen niet gaat werken, zonder het ooit geprobeerd te hebben.

Een van die bezwaren is een diagnose. Een diagnose kan ervoor zorgen dat je echt denkt dat je met je klacht moet leren leven, terwijl dat heel vaak niet het geval is. Ik zeg dit niet omdat ik eigenwijs ben en denk dat mijn methode, Egoscue het beste is, maar puur vanwege de ervaring die ik heb opgedaan met mensen.

Ik word zo blij als mensen me dankbaar mailen en zeggen: “Wat ben ik blij dat ik niet geluisterd heb naar het advies ‘leer er maar mee leven’. Nu kan ik weer sporten, fietsen, wandelen, etc. En ik weet hoe het is om aan de andere kant te staan. Ook ik heb gedacht dat ik niet van mijn rugklachten af zou kunnen komen. Ik ben elke dag nog blij dat ik ben blijven zoeken naar een oplossing.”

Dan het ‘geld bezwaar’. Omdat mensen vaak al meerdere dingen geprobeerd hebben voordat ze bij mij komen, hebben ze er vaak geen geld meer voor over om in zichzelf te investeren. Het enige dat ik kan zeggen is dat de investering in houdingstherapie, zelfredzaamheid en het aanleren van de juiste oefeningen juist op de lange termijn geld bespaart omdat je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van therapeuten. Geen behandelingen, massagekussens, warmtepleisters, pijnstillers, korsetten, of zalfjes meer kopen, maar gewoon je lichaam het zelf op laten lossen.

Houdingstherapie is gericht op het begrijpen van je lichaam en de oorzaak van klachten aanpakken. Het is niet de bedoeling dat je heel veel oefeningen gaat doen of elke dag moet gaan sporten, maar juist dat je met zo min mogelijk inzet het maximale resultaat bereikt.

Ik help je juist tijd en energie besparen door de juiste dingen te doen. Als je het nu goed doet, ben je over een tijdje klachtenvrij met maar een paar minuten per dag.

Neem contact op voor een advies op maat.