In ons moderne leven brengen we veel tijd door in zittende posities, of het nu is tijdens het werken aan een bureau, ontspannen voor de televisie, of zelfs tijdens het eten.

Deze gewoonten leiden vaak tot slechte houdingen en fysieke ongemakken.

Veel mensen realiseren zich niet dat hun lichaam de huidige houding vaak verkiest boven de juiste, gezonde houding.

Het lichaam kan zich fantastisch goed aanpassen, aan allerlei omstandigheden. Dit is heel fijn, maar werkt soms ook behoorlijk tegen je.

Het lichaam kan zich aanpassen aan de bewegingen en de houding die we het meest herhalen, zelfs als die houdingen niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid.

Deze aanpassing, waarmee spieren en gewrichten verkeerd belast worden, kan leiden tot pijn in rug, nek en andere lichaamsdelen. Het lichaam gaat de meest gebruikte houding als normaal beschouwen, waardoor het steeds lastiger wordt om de juiste houding aan te nemen. Dit gaat op den duur zelfs ongemakkelijk voelen.

Houdingstherapie helpt je om je bewust te worden van je huidige houding en om te leren begrijpen waarom het belangrijk is om de juiste houding aan te leren.

Als je je nog niet bewust bent van je slechte houding, kun je ook niet van klachten afkomen die het gevolg zijn van deze houding. Je voelt nu eenmaal niet of je houding slecht is, als je er nooit op gewezen bent.

Het is daarom ook lastig om op basis van simpele tips je houding te verbeteren.

Bedenk maar: als ik tegen je zeg dat rechtop zitten achter je computer een belangrijke tip is om nekklachten te voorkomen, neem je dat direct van me aan en ga je dat zeker proberen. Maar als jouw bekken gekanteld staat, zul je niet op de juiste manier recht kunnen zitten. Het vervelende is bovendien dat je dat niet eens weet, want voor jou is deze houding normaal.

Met houdingstherapie gaan we je helpen door te kijken wat jou belemmert om de juiste houding aan te kunnen nemen. We kijken naar hoe je staat, loopt en beweegt. Als duidelijk is waar de verbeterpunten zitten, krijg je de oefeningen die nodig zijn om je lichaam weer in balans te brengen.

Een gebalanceerd lichaam en een gezonde houding voorkomt blessures, vermindert pijn en verbetert je algehele gevoel van welzijn.

Had jij tot nu toe ook steeds behoefte aan tips om je klachten te verminderen?

Laten we dan eerst eens naar je houding gaan kijken, zodat je ook gaat doen wat echt effectief is.

Wil je weten hoe dat er uit ziet, zo’n afspraak?

Klik hier: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/praktijkinformatie/praktische-informatie/