Pijn bij thuiswerken

Heb je dit artikel gelezen in Trouw? Hierin staat dat het aantal klachten flink is toegenomen sinds we meer zijn gaan thuiswerken. Dit is ook mijn ervaring en wat ik om me heen hoor. Heb je zelf ook meer last van nek, schouders of (boven)rug, dan vraag je je misschien af wat je hier zelf aan kunt doen. Op deze pagina geef ik je een aantal mogelijkheden. Doet de link naar het artikel in Trouw het niet meer? Laat me dat even weten, dan stuur ik je een PDF.

Voel je vrij om deze informatie te delen met je vrienden of collega’s. Ik doe ook regelmatig bedrijfsworkshops, laat me even weten als je hierin geïnteresseerd bent!

E-book met tips voor (thuis)werken zonder klachten

In het e-book “13 tips om thuis te werken zonder rugpijn” geef ik een aantal praktische tips die je direct kunt toepassen. Heb je het e-book nog niet? Schrijf je in voor het webinar en als je tot het einde blijft, stuur ik je het e-book gratis toe.

Leer hoe je het beste kunt zitten en leer een aantal oefeningen voor tijdens het werk

Weten hoe je moet zitten is heel belangrijk. Maar soms lukt het niet helemaal om op die manier de hele dag te blijven zitten. Daarom deel ik in onderstaande video enkele tips hoe je het beste kunt zitten, en als je de video afkijkt, zie je tegen het eind van de video een link naar een andere video met enkele oefeningen om tijdens het werk te doen. Door het doen van deze oefeningen wordt het makkelijker om goed te blijven zitten.

Raadpleeg een ergonoom

Ik werk samen met een van de beste ergonomen van Nederland. Hij denkt graag mee met oplossingen voor je (thuis)kantoor. In regio Amsterdam / Zaanstad kan hij ook bij je langskomen om je thuiswerkplek te bekijken en te optimaliseren. Deze ergonoom is verbonden aan een klein familiebedrijf dat alle oplossingen in huis heeft, waarvan de meeste in de showroom te zien zijn. Heb je interesse om een keer naar je werkplek te laten kijken, of wil je een afspraak maken om producten in de showroom te bekijken, neem dan contact op of gebruik het whatsapp-chatvenster.

Kom naar het gratis webinar

In het gratis webinar over een pijnvrij leven leg ik regelmatig uit wat de échte oorzaak van je pijnklachten is en hoe je hier zélf iets aan kunt doen. Kijk hier voor de eerstvolgende mogelijkheden en schrijf je in. Blijf je tot het einde, dan krijg je tevens het gratis e-book.

Bespreek gratis en vrijblijvend je situatie

Door een gratis en vrijblijvende telefonische intake te plannen, die zo’n 15 a 20 minuten duurt, kunnen we jouw specifieke klachten en situatie bespreken en kan ik je gerichte adviezen geven. Plan zelf je telefonische intake in op deze pagina of laat hier je gegevens achter zodat ik contact met je kan opnemen.

Doe een gratis quick scan om je houding te laten analyseren

De gratis quick scan is een van de beste en snelste manieren om er achter te komen of jouw houding niet optimaal is en bijdraagt aan je pijnklachten. Lees hier alles over de quick scan en plan hem zelf in.

Plan een volledige intake in

Wil je gelijk aan de slag? Plan dan een intake in via het afsprakenformulier of door contact op te nemen via de pagina of het chatvenster. Bij een intake

  • Bespreken we je voorgeschiedenis,
  • maken we houdingsfoto’s en bekijken we hoe functioneel je beweegt,
  • maken we een persoonlijk schema op basis van jouw klachten, houding en dagindeling, en
  • krijg je dit alles in een app mee voor thuis.