Ervaar je stress of fysieke klachten? Wil je graag meer inzicht in je emoties en patronen? Word je vooral geleefd en wil je weer contact maken met wat je werkelijk beweegt? Of wil je beter je grenzen leren aangeven zodat je met meer energie en vitaliteit kan kiezen voor wat jóu past. Wie weet is haptotherapie dan wat voor jou.

Haptonomie is de wetenschap van de affectiviteit. Ik vind dat altijd wat ingewikkeld klinken, maar gelukkig is dat het niet. Haptonomie gaat namelijk over voelen. Over voelen of iets warm of koud is, hard of zacht, fijn of niet fijn. Over voelen of iets of iemand te dichtbij komt of juist niet.  Over voelen of je boos, blij, bedroefd of bang bent. Over voelen of je rechtop op eigen benen durft te staan of je juist kleiner en minder zichtbaar maakt.

Samen gaan we op onderzoek naar wat er te ervaren is in jouw lijf en in jouw gemoed. Zonder oordeel, zonder goed of fout: ‘gewoon’ dat wat er is. Door in eerste instantie het (lichamelijke) contact met jezelf te verbeteren kun je vervolgens datgene wat er voor jou van binnen te ervaren is meenemen naar buiten, in het contact met een ander. Je leert je emoties en patronen (h)erkennen en uiten en je kan daar waar je dat wil een andere weg leren kiezen. In de sessies oefenen we hiermee in een veilige setting en zo kan je je ook in het dagelijks leven steeds meer vanuit jezelf verbinden met een ander. Je ontwikkelt je autonomie en authenticiteit en creëert zo een leven met gevoel.

Als haptotherapeut gids ik je door gesprekken, aanraking en ervaringsoefeningen. Het gaat hierbij altijd om datgene wat er in zich in een sessie aandient. Je hulpvraag staat centraal maar verder werk ik niet met een vast vooropgezet plan. Ik maak juist gebruik van de kracht van het moment. Lijfelijke sensaties en directe beleving staan voorop. Elk lichaam spreekt boekdelen. Samen werkelijk luisteren naar het verhaal van jouw lijf is waar het in de haptotherapie voor mij om gaat.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op: 06-44708093, praktijklevenmetgevoel@gmail.com,

www.levenmetgevoel.nl.

Meer informatie over haptotherapie en over ervaringen van cliënten kun je vinden op:

Home – Vereniging van Haptotherapeuten VVH (haptotherapeuten-vvh.nl)

Laat haptotherapeuten een handje helpen – Haptotherapie is nodig, juist op dit moment.

Wat is haptonomie? on Vimeo

Sigrid Weitenberg

Toelichting Patrick: allereerst een disclaimer dat ik uitsluitend content plaats waar ik zelf ervaring mee heb en een positief effect van heb ervaren. Ik heb haptotherapie bij Sigrid mogen ervaren en dit heeft me unieke tools en zienswijzen opgeleverd, samen met praktische tips en hulpmiddelen om naar issues te kijken en hieraan te werken. Het biedt een unieke mogelijkheid om naar jezelf te kijken en hoe je in het leven staat, en in je relaties met anderen, en biedt praktische handvaten om daar iets mee te doen.