“Mijn vader heeft een slechte rug, dus daar heb ik het van”

“De dokter zegt dat er geen oplossing voor is”

“Ik moet er mee leren omgaan”

Dit soort overtuigingen helpen ons niet om van klachten af te komen. Sterker nog, hoe vaker we dit in ons hoofd herhalen, hoe minder we in staat zijn iets te veranderen in positieve zin.

De geest is super krachtig en als we onszelf iets hebben ingeprent, is de weg terug niet zo makkelijk. Hier hebben wij als houdingstherapeuten dagelijks mee te maken.

Mensen die op zoek zijn naar een oplossing voor hun klachten én tegelijkertijd niet durven geloven dat die oplossing er is, want tja… er is ze verteld dat ze er maar mee moet leren leven.

Deze mensen hebben jarenlang stad en land afgelopen en van alles al geprobeerd. Pijnstillers in de vorm van pillen, poedertjes, pleisters, drankjes. Massagekussentjes, spierstimulatie-apparaten, warmtepatches, triggerpointballen en zo kan ik nog wel een lijstje opnoemen.

Waarom werkt dit allemaal niet?

Omdat het symptoombestrijding is. Het voelt even goed, maar na een uur, een dag, een week, is het probleem weer terug. En misschien kost het niet zoveel, zo’n product of zo’n behandeling, maar ga het eens bij elkaar optellen, wat je zo door de jaren heen hebt gespendeerd. En je kunt er niet mee stoppen, je bent gewoon afhankelijk geworden van externe factoren om je beter te voelen.

Investeren in jezelf, daar staan wij helemaal achter. Daarom bieden we ook waardevolle trajecten aan onze klanten. Maar het moet wel zoden aan de dijk zetten, toch?

Wij geloven in een andere aanpak.

Een aanpak waarbij wij jou precies vertellen waar je op moet letten zodat jij zelf de expert wordt over jouw lichaam. Daar hoef je geen arts of een soort anatomisch specialist voor te worden. Nee hoor, we leren je gewoon logisch nadenken en te doen wat nodig is voor jouw welzijn en lichaam. We geven je in onze trajecten de kennis en vaardigheden waarmee jij voortaan bewuste keuzes kunt maken, elke dag opnieuw.

Wij bieden je als het ware een gereedschapskist, speciaal ontworpen voor en afgestemd op jouw lichaam.

Van specifieke oefeningen die gericht zijn op het versterken en balanceren van je spieren, tot technieken voor het verbeteren van je houding tijdens het zitten, staan, en lopen – je leert ze allemaal. Deze tools stellen je in staat om actief te werken aan je houding en gezondheid, ook buiten de therapeutische sessies om.

‘Take care of your body, it’s the only place you have to live.’

Wil jij, net als veel van onze cliënten de controle en regie over je eigen lichaam weer terugpakken?

Neem dan contact op voor een gesprek of meld je aan voor het gratis webinar, waarin we je vertellen hoe het werkt.