Zie jij je kind nu al een kromme rug ontwikkelen door het vele telefoongebruik?

Of heb je medelijden als je hem weer ziet zeulen met die zware rugzak?

 

Je denkt misschien dat houdingstherapie alleen voor oude knarren is die te weinig lichaamsbeweging krijgen, maar niets is minder waar.

 

Als het gaat om een goede houding kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Als je al op jonge leeftijd leert hoe je het beste kunt staan, lopen, zitten en sporten, heb je daar je hele leven profijt van.

Een goede houding voorkomt blessures, overbelasting en pijn. Je lichaam kan meer hebben als je regelmatig de juiste oefeningen doet.

 

Je ziet steeds meer jonge mensen klachten krijgen door het vele appen en gamen. De stand van de nek ten opzichte van de rug is niet gezond en erg belastend voor de nekspieren. Dit kan allerlei problemen opleveren, zoals hoofdpijn, nekpijn en pijn tussen de schouderbladen.

Doordat de schouders steeds naar voren hangen, verkorten op den duur de borstspieren en zal het lichaam moeite krijgen om de juiste houding weer aan te nemen. Je bent dan langer bezig om jezelf weer in balans te trainen.

Bovendien zal de rest van je lichaam zich letterlijk in allerlei bochten gaan wringen om rechtop te kunnen staan. Het lichaam wil namelijk altijd in balans zijn.

Als je schouders naar voren hangen en je hoofd zich ver voorbij het middelpunt van je lichaam bevindt, zoals bij computergebruik vaak het geval is, zal je nek heel hard aan het werk moeten om het gewicht van je hoofd te dragen. Je nek wil namelijk liever dat je hoofd recht op je wervelkolom staat.

 

Kinderen zijn natuurlijk flexibeler dan volwassenen en zullen misschien niet zo gauw last hebben, maar dat wil niet zeggen dat je het niet in de gaten moet houden. Het is belangrijk om ze te leren hoe hun lichaam werkt en waar ze rekening mee moeten houden als ze gezond en fit ouder willen worden.

 

Heeft je kind al wel klachten? Dan is het zeker aan te raden dat ik met jullie mee kijk wat er aan de hand is. Ik kan aan de hand van foto’s zien waar het probleem waarschijnlijk zit en wat er aan gedaan kan worden.

 

Neem contact met me op voor een gesprek en een QuickScan. Als ik gezien heb of ik iets voor jullie kan betekenen bespreken we de mogelijkheden. De QuickScan en de vervolgafspraken kunnen allemaal via Zoom plaatsvinden, dus afstand is zeker geen belemmering om de juiste hulp voor je kind te krijgen.

Groetjes,

Patrick.