ecologische voetafdruk

Bij Praktijk voor Houdingstherapie Hercules vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Ook wij willen een betere wereld achterlaten dan we hebben aangetroffen. Enkele duurzame maatregelen die we nemen:

Groene hosting

Deze website wordt groen gehost, dat wil zeggen dat de servers draaien op groene energie. Zie The Green Web Foundation. Op deze pagina vindt u meer informatie over het groen hosten van websites.

houdingstherapie-hercules

Energie

De hoofdvestiging van de praktijk in Steenwijk draait op 100% groene energie. Op de overige locaties huur ik een ruimte en heb daarom geen invloed op de energieleverancier.

Inclusiviteit

Het centrum Noord Straalt waar ik op zaterdag praktijk houd maakt zich sterk voor een inclusieve wereld. Vraag mij als u hier meer over wilt weten.

Bankzaken

Wij bankieren bij Triodos Bank. Triodos bank doet alleen zaken met organisaties die een gezond milieu & gezonde natuur ondersteunen.

Printbeleid

printer

Bij Hercules printen we in principe geen oefenprogramma’s. Deze worden per PDF naar u toe gestuurd en zijn ook met een app te openen, waardoor deze niet geprint hoeven te worden.

Lokale ondernemers

Producten die de therapie ondersteunen worden zoveel mogelijk lokaal gemaakt, dit scheelt verscheping met alle gevolgen van dien.

Thee en koffie

De thee en koffie die geschonken wordt in de praktijk is zoveel mogelijk biologisch. De meest geschonken thee is Sisline thee, die kleinschalig door locale boeren in Afrika wordt geplukt.

Auto

Bij Hercules rijden we in een hybride auto, om de impact op het milieu te minimaliseren.

kleine blauwe auto