Wat denk je dan?

Krijg ik laatst gewoon een boze mail terug naar aanleiding van mijn nieuwsbrief!

 

Huh…?

 

Ja, echt he?

 

Deze persoon voelde zich zo op een negatieve manier aangesproken blijkbaar, dat hij het nodig vond om daarop te reageren.

 

Hij zei in zijn mail ongeveer dit:

“Ik wil er niet steeds op gewezen worden dat ik dingen in mijn leven moet veranderen. Ik doe al zoveel en ik moet al zoveel. En dan kom jij nog even met je zogenaamde tips. Meer bewegen, oefeningen doen. Zelfs voor het sporten en in mijn vakantie zou ik nog oefeningen moeten doen. Idioot…”

 

Nou, duidelijke taal. Je had je ook mogen uitschrijven voor de nieuwsbrief, denk ik dan. Er zit een knop onderaan de mail. Als je daar op drukt, krijgt je nooooit meer een mailtje van me.

 

Maar ja, hij voelde zich blijkbaar behoorlijk door mij getriggerd en wilde dat ook graag even kwijt.

 

En ergens heb ik ook begrip voor mensen die zo reageren, hoor.

 

Ik weet toevallig dat deze persoon nog steeds pijnklachten heeft en al allerlei fysiotherapeuten is afgelopen. Hij denkt dat hij genoeg beweegt op zijn werk en dat ie best goed bezig is.

Er is tot nu toe nog geen oplossing geboden voor de klachten die hij heeft en nu voelde ie zich aangevallen door mijn teksten. Snap ik ook wel. Als je denkt dat je goed bezig bent en er komt iemand anders die zegt dat je het niet goed doet, dan kun je daar een beetje pissig van worden.

 

Maar ja, als de leefstijl die je nu hebt je niet het resultaat oplevert dat je wilt, moet je misschien iets anders doen.

 

Dat is geen rocketscience, toch?

 

Ik denk dat het voor sommige mensen gewoon de tijd nog niet is. Je ziet dat bij veel mensen met chronische klachten.

Ze hebben al jarenlang last, laten zich wekelijks overal behandelen, jaar in, jaar uit en verzuchten dan dat het allemaal niet werkt.

Daar word je moedeloos van, logisch.

 

Maar wat als het nou daar niet in zit? Wat als behandelingen je niet verder helpen?

 

Het is lekker makkelijk, dat wel. Je hoeft alleen maar op die tafel te gaan liggen elke week en zeggen: “Do your magic!”

Uit ervaring kan ik zeggen: “The magic happens outside your comfortzone.”

 

Dat is de ervaring vanuit mezelf én mijn cliënten.

De mensen die uiteindelijk van hun klachten afkomen zijn degenen die hun ego hebben losgelaten en écht verantwoordelijkheid hebben genomen voor hun lichaam en leven.

Hoe zou het zijn als je zelf de regie in handen neemt in plaats van je lot in handen te leggen van een behandelaar.

 

Want als die het niet kan, wat dan?

Ben je dan gedoemd om voor altijd met klachten te blijven lopen?

 

In mijn traject laat ik je zien wat je zelf kunt doen om onafhankelijk van behandelaars een gezond en pijnvrij leven te kunnen leiden.