Moet jij je voetbogen ondersteunen met zooltjes, extra demping of luchtkussentjes?

Ben je anders bang dat je voetboog inzakt en je gewicht niet houdt?

In de tijd van de oude Romeinen en Grieken hadden ze van die mooie bouwwerken. Heb je dit wel eens gezien in je geschiedenisboeken? Ze waren goed in het maken van mooie bruggen en gebouwen, mét bogen!

Stond daar een zuil in het midden om de bogen te ondersteunen?

Nee, zeker niet.

Het bouwwerk was stevig genoeg om de last te dragen, ook als er mensen overheen liepen.

Je voetboog is ook sterk genoeg om jouw gewicht te dragen. Soms zou je dat niet zeggen, omdat je pijn hebt of omdat het zwak voelt. Je hebt de behoefte om je voeten ondersteuning te bieden, met allerlei hulpmiddelen. Uiteindelijk maakt dit het probleem alleen maar erger.

Veel moderne schoenen beperken de vrijheid van je voeten. Ze kunnen niet bewegen en functioneren zoals het hoort. Ze raken gewend aan die ondersteuning en ze worden lui. Het is een vicieuze cirkel waarin je belandt, waarin je voeten afhankelijk worden van externe hulpmiddelen in plaats van hun eigen werk te doen.

Op blote voeten lopen of barefoot schoenen dragen is veel beter voor je voeten. Je mag vertrouwen op de natuurlijke kracht en flexibiliteit van je voeten. Geen op maat gemaakte dure steunzolen, geen overdreven demping, gewoon je voeten, zoals ze zijn.

Scheelt wel geld ook.

Als je op blote voeten loopt, worden de spieren in je voeten sterker en krijgen ze de kans om hun natuurlijke functie te herontdekken. Het is als een workout voor je voeten, maar dan zonder de sportschool.

Barefoot schoenen, met hun minimale ontwerp, zijn geniaal bedacht. Je hebt bescherming tegen scherpe voorwerpen, maar behoudt de vrijheid en flexibiliteit van blote voeten. Ze zorgen ervoor dat je voeten terugkomen naar hun oorspronkelijke kracht en vorm. En het voelt gewoon goed, alsof je weer in contact staat met de aarde.

Bevrijd je voeten van de beperkingen van overdreven ondersteunende schoenen. Laat je voetboog zijn natuurlijke kracht terugkrijgen. Geef je voeten ruimte om te ademen en te bewegen en voel de grond waar je op staat.

Als je hierdoor klachten krijgt, moeten we hier even naar kijken. Het kan zijn dat je heupgewricht niet goed uitgelijnd staat of dat bepaalde spieren niet sterk genoeg zijn.

Je kunt je voorstellen dat je voeten het zwaarder te verduren krijgen als je lichaamsgewicht niet goed verdeeld is.

Wij kunnen met onze Quick Scan vrij snel zien waar je nog verbeteringen kunt aanbrengen in je houding, zodat je voeten niet zwaarder belast worden dan nodig.

Vraag hier jouw gratis Quick Scan aan: https://www.houdingstherapie-hercules.nl/gratis-quick-scan/