Ken je dat gevoel wanneer je opeens geen last meer hebt van die vervelende likdoorns? Als lopen ineens voelt als dansen op wolkjes?

Nee? Ervaar jij altijd pijn en ongemak aan je voeten door likdoorns?

Een cliënt van mij had dit ook, jarenlang.

Altijd vervelende pijntjes en ook eelt, waardoor gevoel van comfort ver te zoeken was.

Hij had al veel tijd en geld besteed aan het zoeken naar de oplossing. Crèmes, pleisters, zooltjes, pedicurebehandelingen. Sommige dingen hielpen tijdelijk, sommige dingen helemaal niet.

Ik weet nog wel dat ik deze man toevallig ergens ontmoette en we aan de praat raakten over ons werk. Je weet wel hoe dat gaat: “En wat doe jij eigenlijk?”

Toen ik vertelde dat ik mensen help met lichamelijke klachten en het verbeteren van hun lichaamshouding, vertelde hij me dat hij al jaren last had van zijn voeten. Hierdoor ging hij ook anders staan en lopen. Hij was bang dat dit uiteindelijk zou leiden tot rugklachten.

Hij snapte in elk geval al goed dat de ene klacht kan leiden tot een andere klacht, maar hij keek me met grote ogen aan toen ik hem vroeg: “Zou het kunnen dat je likdoorns en eelt ook komen door een verkeerde houding?”

Hij had hier nooit zo over nagedacht, maar was meteen geïnteresseerd in mijn verhaal over hoe dit werkt.

Ik vertelde dat het lichaam als een soort blokkentorentje werkt en dat je klachten krijgt als de blokjes scheef staan. Het gewicht op de gewrichten wordt niet evenredig verdeeld, waardoor op de drukpunten eelt en likdoorns kunnen ontstaan.

De oplossing? Anders lopen, anders bewegen, de blokjes weer recht zetten. Onze houdingstherapeuten gaan op zoek naar de bron van de klachten en doen precies die aanpassingen die nodig zijn. Soms zijn het maar hele kleine aanpassingen die een enorm verschil maken.

Deze man was na mijn begeleiding echt super blij!

Hij had geen smeerseltjes, pleistertjes of zooltjes meer nodig. Zijn lichaam was weer in balans, puur door aanpassingen te doen in zijn manier van staan en lopen.

Hij had, net als veel andere mensen, aangenomen dat hij er maar mee moest leren leven. Hij kon zichzelf wel voor zijn kop slaan, vertelde hij, in de wetenschap dat dit helemaal niet nodig was geweest.

Maar ja, je weet nu eenmaal niet wat je niet weet.

Moraal van het verhaal?

Blijf niet met klachten lopen in de veronderstelling dat het gewoon bij je hoort.

Neem contact op en leg je klachten voor, dan gaan wij kijken hoe we je kunnen helpen.