Heb jij soms ook van die pijntjes hier en daar?

Pijn in je linkerknie wat na een paar weken weer over is, maar dat er pijn in je rechterheup voor terug komt?

Of een blessure in je rechterschouder, gevolgd door een zeurende pijn in je linkerbeen?

Je laat jezelf behandelen bij de fysio voor de ene kwaal en een paar weken later lig je weer op de behandelbank voor de volgende kwaal.

Ik ken aardig wat mensen met een dergelijk verhaal. Laatst nog, iemand met een gebroken rechterenkel. Alsof een gebroken enkel al niet vervelend genoeg is, kwam er ook nog een ontsteking in de linkerschouder bij.

Als dat zo doorgaat kun je wel een abonnement op die therapeutische behandelingen nemen. En waar eindigt het?

Wekelijkse behandelingen om je dagen enigszins door te kunnen komen?

Afwachten welke klacht je leven nu weer gaat vergallen?

Voor mij zijn dit geen raadsels.

Dit soort klachten staan vaak niet op zichzelf, maar zijn een gevolg. Het lichaam is net een blokkentorentje. Als er één blokje scheef staat, gaat het lichaam zich aanpassen en compenseren om toch zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Het is logisch dat je de belasting op een gebroken enkel, een pijnlijke heup, een beschadigde knie vermindert. Je wilt geen pijn hebben.

Maar hierdoor ga je wel anders lopen, zitten en liggen.

Als je looppatroon verandert, zal je lichaam andere spieren moeten inschakelen om je lichaam overeind te houden. Je lichaam is behoorlijk creatief en kan allerlei trucjes inzetten om door te kunnen gaan. Spieren, pezen en gewrichten die deze nieuwe belasting niet gewend zijn raken hier gestrest van en gaan protesteren.

Als wij het loop – en bewegingspatroon van de cliënt bekijken, zien we al snel waar het mis gaat. We zien de kettingreactie van het lichaam en hoe de symptomen verband houden met elkaar.

Deze inzichten zijn super belangrijk om een goed ‘behandelplan’ op te stellen.

Ik zet ‘behandelplan’ bewust tussen haakjes, want wij gaan je niet behandelen zoals je dat misschien bij je massagetherapeut of fysiotherapeut gewend bent.

Het mooie is dat wij, in samenwerking met jou, je lichaam weer laten functioneren zoals het hoort. Je gaat leren hoe het komt dat je deze klachten ontwikkeld hebt en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Geen onnodige kosten meer aan behandelingen die maar tijdelijk verlichting opleveren.

Nee, BAM! Nu écht stoppen met symptoombestrijding en de regie over je eigen gezondheid pakken.

Ben je er klaar voor?

Neem dan nu contact op om een afspraak te maken:

Contactgegevens