Let op! Dit is een verouderde pagina. Deze vestiging is inmiddels niet meer in gebruik. Kijk hier voor de overige locaties.

De hoofdvestiging van Praktijk voor Houdingstherapie Hercules is gevestigd in het NERA gebouw aan de Radioweg 3 in Nederhorst den Berg (officieel: Horstermeer, net buiten het dorp) en ligt in de Horstermeerpolder, een prachtig natuurgebied tussen Hilversum en Amsterdam, aan de rand van het Gooi, in het midden van Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst Den Berg. Het gebouw ligt in een gebied dat wordt eigendom is van Natuurmonumenten.

Navigatie

Let op, de Radioweg is een doodlopende weg die tussen de weilanden loopt. Dit is het punt waarop de meesten denken “ik zit verkeerd”. Gewoon doorrijden! U ziet het gebouw pas als u de bocht om bent maar u ziet vanaf de weg al de radiomast van het gebouw. Graag hier wel uw snelheid minderen, u bevindt zich in een natuurgebied en over deze weg rijden regelmatig landbouwvoertuigen, ruiters, fietsers en lopen wandelaars (met/zonder honden). Sommige navigatiesystemen vertellen u dat u op de bestemming bent gearriveerd voordat dit het geval is. Rijdt u in dat geval nog een stukje door tot u aan uw rechterhand een groot gebouw ziet met een groot groen nummerbord met daarop “NERA” en huisnummer 3. Geniet van het uitzicht!

Het gebouw

Als u het hek (bij de grote groene 3) binnenrijdt door het hek ziet u gelijk de hoofdingang van het gebouw voor u, de ingang is via de trap. De buitendeur is meestal niet op slot. Als u het gebouw binnen komt, gaat u links de gang in. De praktijk is gelijk de eerste deur in de gang links, mijn kaartje hangt in het display en er staat een sticker van de praktijk op de deur. Graag wel even aankloppen en wachten tot u naar binnen kunt in verband met (de privacy van) mogelijke andere klanten!

Parkeren

Voor het gebouw zijn 4 parkeerplekken links naast de ingang (de trap). Graag strak parkeren zodat er 4 auto’s kunnen staan. Als deze plekken vol zijn kunt u aan de zijkant van het gebouw parkeren, hier zijn in principe voldoende parkeerplekken.

Toegankelijkheid

Het gebouw in Nederhorst den Berg is niet toegankelijk voor rolstoelen vanwege de trap naar de entree.

Toiletten en omkleden

Als u het gebouw binnen komt, zijn in de gang rechts de toiletten. U kunt zich hier eventueel ook omkleden. Als u het comfortabeler vindt kunt u zich in de praktijkruimte ook omkleden. Er zijn geen douches (echter een sessie houdingstherapie is doorgaans niet intensief).

Wachtruimte

Er is in het gebouw helaas geen wachtruimte. Als u (veel) te vroeg bent, gelieve even in de auto te wachten of geniet u van een wandeling in de mooie omgeving. Als u alvast naar de praktijkruimte komt, graag even aankloppen in verband met andere klanten. U kunt ook even appen of bellen dat u er bent, misschien ben ik al eerder beschikbaar.

Openbaar vervoer

Helaas is de praktijklocatie minder goed te bereiken met openbaar vervoer. U kunt contact met mij opnemen zodat ik u op kan halen bij de dichtstbijzijnde bushalte, geef dit aan bij het maken van de afspraak zodat ik hier bij mijn planning rekening mee kan houden. Een alternatief is om een vouwfiets mee te nemen in trein en/of bus, voor het laatste stuk. Het is nog ongeveer 2,5 kilometer vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Het dichtstbijzijnde treinstation is Hilversum, het is dan nog ongeveer 10 kilometer. Station Weesp is bijna even ver.

De bus die stopt bij de dichtstbijzijnde halte (Poldergemaal, Horstermeer) is bus 106. Deze rijdt tussen de stations Weesp en Hilversum. Let op, in het weekend rijdt deze bus vaak minder of niet. Op zaterdag rijdt de bus heen en weer tussen Weesp en Nederhorst den Berg en stopt dan bij de eindhalte Overmeer (busstation Nederhorst den Berg). Controleer goed de laatste informatie bijvoorbeeld via de 9292 website, via de NS reisplanner of via Google Maps.

Plan gelijk een afspraak in met onderstaande knop!